Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi KONAL, Millî Savunma Bakanı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı’na seslenerek Giresun adına stratejik bir yatırım talebinde bulundu. KONAL, Giresun’a Millî Savunma Sanayisi’nin..
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi KONAL, Millî Savunma Bakanı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı’na seslenerek Giresun adına stratejik bir yatırım talebinde bulundu. KONAL, Giresun’a Millî Savunma Sanayisi’nin bir kolunun kurulması gerektiğini dile getirdi.
Çepni Kültüründen Gelen Üretim Becerisi
Milletvekili KONAL, Giresun’un tarihsel ve kültürel birikimine dikkat çekerek talebini gerekçelendirdi. KONAL, Giresun’un bıçak, kılıç ve silah üretimine yatkınlığıyla bilinen Çepni boyunun yoğun olarak yaşadığı bir şehir olduğunu hatırlattı. Bu kültürel birikimin ve el becerisinin, günümüz savunma sanayisi için önemli bir avantaja dönüştürülebileceğini ifade etti.
KONAL, Giresun’un bu alandaki başarısının geçmişte de kanıtlandığını belirterek önemli bir örneği gündeme getirdi:
Kalkınma ve Güvenlik İçin Kazanım
Milletvekili KONAL, Millî Savunma Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ortak bir projeyle Giresun ve bölgesinde savunma sanayisi yatırımı gerçekleştirmesinin, hem bölge insanının bu alandaki doğal becerisini değerlendireceğini hem de devlet açısından fizibil ve başarılı bir yatırım olacağını belirtti.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)