Güncel Köşe Yazısı

20 şehidimize allah’tan rahmet diliyorum

İYİ Haftalar… Azerbaycan’dan havalanan ve Gürcistan sınırında düşen C‑130 tipi askeri kargo uçağında 20 kahraman silah arkadaşımız şehit oldu.  Yüreklerimiz yanarken, en derin acıyı yaşayan aileler, evlatlarını sonsuzluğa uğurladı. Bu..

20 şehidimize allah’tan rahmet diliyorum
İYİ Haftalar…
Azerbaycan’dan havalanan ve Gürcistan sınırında düşen C‑130 tipi askeri kargo uçağında 20 kahraman silah arkadaşımız şehit oldu.  Yüreklerimiz yanarken, en derin acıyı yaşayan aileler, evlatlarını sonsuzluğa uğurladı. Bu acının, sadece bir kazadan ibaret olmadığı; bir devletin, bir ordunun ve bir ulusun yaşadığı büyük kayıp olarak hafızalarımıza kazındığı bir gerçek. Şehit yakınlarının ve özellikle de Giresun’un Bulancak ilçesinden, merhum Hacı Goloğlu’nun torunu olan şehidimizin ailesine de en içten taziyelerimi iletiyorum.
Yaşanan bu derin kayıp, bizleri de derinden yaralamıştır.
***
Giresun’da gündemdeki en öncelikli altyapı konusu hiç kuşkusuz Güney Çevre Yolu Projesidir. Bu proje, yalnızca bir yol inşası değil; şehrin içinden geçen yoğun sahil trafiğini rahatlatacak, kent içi yaşam kalitesini yükseltecek ve bölgesel ulaşım ağında stratejik bir adım olacaktır. Şehrin merkezindeki sahil yolu hattında kışın ortalama 33 bin, yazın 50 bin civarında araç geçişi gözleniyor; mevcut sahil şeritleri bu yoğunluğu adeta kaldıramıyor. Dolayısıyla, herkesin şu anda konuştuğu “Dal‑Çık Projesi” gibi yol, kavşak, çıkış-giriş düzenlemelerinin yanı sıra; Giresun’un gerçek sorununun uzun vadeli ve derinlemesine çözüm gerektiren Güney Çevre Yolu olduğuna inanıyorum. Sadece geçici rahatlama değil, kalıcı çözüm isteyen bir şehrin gündeminde olması gereken bu proje, zaman kazanmak için değil sistem değiştirmek için yapılmalı.
***
Bir gazeteci olarak, mesleğim gereği bu tür şikayetlerin merkezinde yer alıyorum ve dijital çağın tam kalbinde, 2025 yılında koskoca mahallelerin “altyapımız yok” denilerek bağlantısız bırakılmasını aklım almıyor. Eğitimden ticarete, uzaktan sağlık hizmetlerinden en temel hizmetlere kadar her şeyin internete entegre olduğu bir dönemde, bu denli hayati bir hizmetten mahrum kalmak kabul edilemez bir geri kalmışlıktır. Halk, “bağlanamıyoruz” feryatlarıyla çaresizliğini dile getirirken, bu sessizliği koruyan ilgili kurumların vurdumduymazlığı artık sadece üzücü değil, aynı zamanda utanç vericidir; eğer bu çağda hâlâ halk “altyapı bekliyoruz” cümlesini kurmak zorunda kalıyorsa, bu, dijital dönüşüm söylemlerimizin ne kadar temelsiz olduğunu gösteren ciddi bir yönetim ve vizyon sorunudur.
***
 SAYGILARIMLA
Hepinize SAĞLIKLI okumalar dilerim
SAVAŞ’ımın yokluğunun 5330 üncü Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL