Güncel

EMEP, “AKSU DERESİNİN SAHİBİ YOK MU?”

Emek Partisi Giresun İl Temsilcisi Halit KESKİN, bir hafta önce sosyal paylaşımda gördükleri Aksu Deresi’ndeki köpüklü kirlilik için yetkilerden bir açıklama yapılmamasına tepki gösterdi.

EMEP, “AKSU DERESİNİN SAHİBİ YOK MU?”

Emek Partisi Giresun İl Temsilcisi Halit KESKİN Dereli ve Merkez ilçe başta olmak üzere dere çevresindeki halkın Aksu Deresi suyunu kullandıklarına dikkat çekerek, “Bir hafta önce sosyal paylaşımda gördüğümüz Aksu Deresi’ndeki kirlilik hakkında yetkililerin bir açıklama yapmasını bekledik ancak ve Dereli Belediyesi’nden ne Giresun Belediyesi’nden ne de Giresun Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünden bir açıklama yapılmadı. Kirliliği görmeme olasılığı yok. Halkın su gereksinimin karşılandığı Aksu Deresi’nin kirliliği üzerine sessiz kalınması kuşkularımızı artırıyor.” dedi.

Kirlilik nedeni nedir?

Derenin kirlenmesinin tüm canlıların sağlığını tehdit ettiğini belirten KESKİN, “Kirlilik nedeniyle yalnızca insanlar tehdit altında değil. Dereden yararlanan tüm canlılar yanında denize ulaşan kirlilik balıkları da olumsuz etkileyecektir. Özellikle dere ağızlarında beslenen ve yumurta bırakan balıklar ölecektir. Bu kirliliğinin nedeni araştırılmalıdır. Dere boyunca ve yan kollarında maden sondajı, iletmesi varmı araştırılmalıdır. Bunu yetkililer zaten bilmek zorundalar. Kirliliğe neden olanlar bulunmalı, hesap sorulmalıdır. Sessiz kalmak, sorumluları bulmayanlar da kirletenler kadar sorumludur. Birileri para kazanacak diye yaşamı zehredilmesine göz yumulamaz.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL