Spor

Giresun Sanayispor Kadın Futbol Takımı 2. Lig’de Mücadele Edecek

Giresun Sanayispor’un 2021-2022 sezonunda Kadınlar 2.Ligi’nde mücadele edeceği takımlar belli oldu.

Giresun Sanayispor Kadın Futbol Takımı 2. Lig’de Mücadele Edecek

Giresun Sanayispor Kadınlar 2.Ligi B grubunda mücadele edecek. B grubunda yer alan takımlar; Giresun Sanayispor, Birfen Koleji Hatay Defne Spor, Carstyle Kılıçarslan Spor, Kahramanmaraş Anadolu Gençlik Spor, Osmaniye Kadın Spor, Ünye Gücü Futbol Kulübü.

Kadınlar 2. Lig fikstür ve grup eşleşme kura çekimi 19 Ocak 2022 tarihinde saat 11:00’de online olarak gerçekleştirilecek olup, 2. Lige katılım hakkı bulunan kulüplere online kura çekimini takip edebilmeleri için ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.Kadınlar 2. Lig müsabakaları ilk hafta müsabakaları 5 – 6 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Giresun Sanayispor Başkanı Fuat Köse bu sezonki hedeflerinin üst lige çıkmak olduklarını belirtti.

Başkan Köse sezona hazır olduklarını belirterek: ” Yaklaşık 3-4 aydır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İki tane hocamız var. Mustafa Bayraktar ve Caner Akdağ. Hocalarımız eşliğinde takımımız lige hazırlıklarını sürdürmektedir. Ligin ne zaman başlayacağı belirli olmadığı için uzun süredir çalışmalarımızı devam ettirdik. Hazır durumdayız şuan da. Lig’de hedefimiz şampiyonluk. Grubumuz da 6 takım var. İlk 2 si direk birinci lige çıkacak. Biz de üst lige çıkmayı hedeflemekteyiz.

TFF gereken önemi göstermiyor. Bu işe önem vermiyorlar. TFF’nin kadın ligleriyle ilgili özel bir masası yok. Gelişim liglerine bağladılar. UEFA’dan gelen kadın futbolu ile alakalı ekonomik destekler  yüksek olmasına rağmen gelişim liglerine aktarılıyor. Bizlere daha çok destek verilmesini istiyoruz.

Süper lig Kadın futbol takımlarına baktığımda yurt dışından bir çok oyuncu transfer ettiler. Bizim gelişmemiz için önce kendi ligimiz de kendi evlatlarımızı oynatmamız gerekiyor. Kadın futbolunun Ülkemiz de gelişimi için kendi öz kaynaklarımıza önem vermemiz gerekiyor. Kadınlar liginde mücadele etmek zor. Titiz bir iş, biz 25  civarında oyuncumuzu Spor Akademisine gönderdik. Ek puan ile birlikte. Bizim sporcularımız genellikle spor lisesi öğrencileri. Biz çocuklarımıza faydalı olduğumuzu düşünüyoruz. Giresun’umuzu il dışında da güzel bir şekilde temsil ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL