Bulancak Güncel

BULANCAK BELEDİYESİ MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Bulancak Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı, Meclis Başkan Vekili Cihat YILDIZ Başkanlığında, 06 Mayıs Salı günü saat 14.00’de Meclis toplantı salonunda yapıldı. Meclis toplantısının Kâtip üyeliklerini Meclis üyeleri Şafak..

BULANCAK BELEDİYESİ MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Bulancak Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı, Meclis Başkan Vekili Cihat YILDIZ Başkanlığında, 06 Mayıs Salı günü saat 14.00’de Meclis toplantı salonunda yapıldı. Meclis toplantısının Kâtip üyeliklerini Meclis üyeleri Şafak ŞAHİN ve Rahman AYBAR yaptılar. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce, Meclis Üyesi Şükran ORAL, 15 Mayıs Dünya Aile Günü dolayısıyla söz alarak, ailenin güçlendirilmesi ve aile yapısına sahip çıkılması üzerine bir konuşma yaptı. 5 gündem ve 2 ek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda; 1.Madde; Cadde Sokak İsimleri Tespit Komisyon Raporu, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün17/03/2025 tarih ve 33920 sayılı yazısı, Belediye Meclisinin 07/04/2025 tarih ve 82 sayılı meclis kararı ile komisyona havale edilen Cadde Sokak İsim Verilmesi talebi konulu 29 no.lu komisyon raporu görüşülerek, Sanayi mahallesinde bulunan isimsiz sokakların isimlendirilmesi oy birliği ile kabul edildi. 2.Madde; Plan ve Bütçe Komisyon Raporu, Yazı İşleri Müdürlüğünün 28/02/2025 tarih ve 33447 sayılı yazısı, Belediye Meclisinin 07/04/2025 tarih ve 72 sayılı meclis kararı ile komisyona havale edilen Bulancak Belediyesi Arsa, Konut ve İş Yeri Üretimi, Tahsisi, Kiralanması ve Satış Yönetmeliği talebi konulu 30 no.lu komisyon raporu görüşülerek (komisyon yönetmelik talebini oybirliği ile reddetti), komisyon kararı oybirliği ile kabul edildi. 3.Madde; İmar Komisyon Raporu, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 28/03/2025 tarih ve 34283 sayılı yazısı, Belediye Meclisinin 07/04/2025 tarih ve 86 sayılı meclis kararı ile komisyona havale edilen Plan Notu Eklenmesi talebi konulu 31 no.lu komisyon raporu görüşülerek (bazı otel ve ticaret alanlarının çatı, restoran eklentilerinin ruhsata eklenmesi), oy çokluğu ile kabul edildi.  4.Madde; İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 24/04/2025 tarih ve 34908 sayılı yazısı ile Plan Değişikliği İtiraz konulu tezkeresi görüşülerek, İmar Komisyonuna havale edildi. 5.Madde; Mali Hizmetler Müdürlüğünün 15/04/2025 tarih ve 34672 sayılı yazısı ile 2024 Gelir-Gider Kesin Hesap konulu tezkeresi görüşülerek, oybirliği ile kabul edildi.

EK Gündem Maddeleri;

6.Madde; Mayıs ayı ikinci birleşiminde görüşülmek üzere geriye bırakıldı. 7.Madde; Meclis Üyesi Ali YAVUZ, sözlü önergesinde; Belediye kapalı otoparkından (Belediye hizmet binası altındaki) faydalanan vatandaşların tarife konusunda uyarılması önerisinde bulundu. Öneri tarife komisyonuna havale edildi. Görüşülen gündem maddelerinin ilçemize hayırlı olması temennisinde bulunan Meclis Başkan Vekili Cihat YILDIZ’ın, Mayıs Ayı ikinci birleşiminin 8 Mayıs Perşembe günü saat 11.00 de yapılması teklifinin oybirliği ile kabul edilmesiyle toplantı son buldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL