Siyaset

“Yaşanan Ekonomik Buhran Şiddetini Her gün Ağırlaştırıyor”

SAADET Partisi Giresun İl Müfettişi Ömer Öztürk, emeklilerin, memurların, asgari ücretlilerin, tüm dar ve sabit gelirli yurttaşların, çiftçinin, esnafın ülkeyi yönetenlerin yanlış politikaları sonucunda devlet yönetimindeki gayri ciddilik, yaşanan ekonomik buhranın şiddetini her gün ağırlaştırıldığını vurguladı.

“Yaşanan Ekonomik Buhran Şiddetini Her gün Ağırlaştırıyor”

Öztürk; “Milletin sesini duymayan, halini görmeyen, milletten kopan hükumetin elinde devlet kurumlarındaki aşınma artık görünür durumda. Ülkemiz liyakatsiz, ehliyetsiz kadroların elinde. Dış politikadan eğitime kadar her alanda savruluyor. Faturası hep milletimize çıkıyor. Elektrik, akaryakıt, doğal gaz, kömür zamları sağanak oldu. Üreticilerin, sanayicilerin üzerine yağdı. KOBİ’lerin kullandığı doğal gaza son bir yılda yapılan zam, yüzde 115’i buldu. Elektrik santrallerinde kullanılan gaz ise son bir yılda yüzde 148.5 zam gördü. Bu zamlar iğneden ipliğe her şeye dalga dalga yayılıyor. Enerji zamlarının ise evlerimizi doğrudan vurması ise an meselesi.”

Son iki ayda kömüre yapılan zamların yüzde 72’yi bulduğunu kaydeden Öztürk, şöyle devam etti: “Sadece kömür mü, oduna bile iki ayda yüzde 30’u aşan zam geldi. Sobalar yanmadan, milletin cebi yanmaya başladı. Milletimiz kalın giyineyim, yakıt faturasını düşüreyim dese o da mümkün değil. Ekim ayında zam şampiyonları kışlık kıyafetler oldu. Kadın hırkası yüzde 48, erkek montu yüzde 44, kazak yüzde 40, erkek kabanı yüzde 40 zamlanmış. Bunlarda geçen ayın verileri Kasım ayı bunun içinde yok.” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL