Güncel

Giresun’da Bebek Dostu Hastane Unvanı Alan Hastanelere Plaket Verildi

2023 yılı ilk 6 ay dönemi içerisinde Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi ve Dereli İlçe Devlet Hastanesi’ne yapılan değerlendirmeler sonucunda Bebek Dostu Hastane unvanı verildi.

Giresun’da Bebek Dostu Hastane Unvanı Alan Hastanelere Plaket Verildi

Bebek Dostu Hastane Plaketleri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut tarafından Müdürlük makamında düzenlenen programda Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Yılmaz’a, Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ekiz ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma Yüksel’e, Dereli İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Uğur Can Kara ve İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Tarık Baba’ya takdim edildi.

Programa ilgili kurumların Eğitim Hemşireleri ile Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ünal Özek ve ekibi katıldı.

Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme ise, bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Hatalı emzirme uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, Bakanlıkça 1991 yılından buyana UNICEF işbirliğinde “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programı yürütülmektedir.

Buna istinaden, Giresun’da bulunan tüm hastanelere “Başarılı Emzirmenin 10 Adımı” doğrultusunda Bebek Dostu Hastane unvanı verilmesi amaçlanmaktadır.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL