Kültür-Sanat

“Yaşadığımız Giresun” Kitabı Okuyucularıyla Buluştu

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun talimatıyla kurulan Giresun Belediyesi Kültür Yayınları’nın çıkarttığı özel kitaplar ile Giresun’un şehir ve kültürel tarihine ışık tutmaya devam ediyor.

“Yaşadığımız Giresun” Kitabı Okuyucularıyla Buluştu

Belediye Kültür Yayınları tarafından birbirinden değerli araştırmacı yazarların iş birliği ile Giresun’un kültürel hazinesine katkı sunmak üzere hazırlanan “Kurumları ve Yapıları ile Giresun Şehri”, “Giresun Nikah Kayıtları” ve “Giresun Basın Tarihi” kitaplarının ardından “Yaşadığımız Giresun” adlı kitap okuyucuları ile buluştu.
Prof. Dr. Nazım Elmas’ın koordinatörlüğünü yaptığı Türkiye Yazarlar Birliği Giresun Şubesinin öncülük ettiği “Yaşadığımız Giresun” adlı kitap 6 aylık çalışmanın sonucunda ortaya çıktı. Tarihi ve kültürel değerleri ile Giresun merkezin sahip olduğu birbirinden özel 60 madde 35 farklı yazar tarafından kaleme alındı. Alfabetik olarak Abacıbükü’nden başlayan Aksu, Boğacak, Camlı Sokak, Fındık Ocağı, Galdirik, Gerevi, Hartama, İmece, Kumyalı, Ocak, Sedir, Tömbelek, Yüklük ve Zeytinlik Mahallesi gibi Giresun’un değerleri olan maddeler okuyucular ile buluştu.
Giresun Belediyesi Kültür Yayınları kurulduğu günden bu yana Giresun’un kültür hafızasına katkı sunmak amacıyla yayınladığı 4 kitabın ardından birbirinden değerli 10’larca akademisyen tarafından hazırlanmakta olan “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Giresun” ve “Şehir Hafızası” adlı kitaplarda ise son aşamaya gelindi. Her iki kitabında bu yıl içerisinde yayınlanması hedefleniyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL