Güncel Yerel

Vali Ünlü ve Eşi Tamzara Mahallesi’ndeki Dokuma Atölyesi’ni Ziyaret Etti

Vali Enver Ünlü ve eşi Sema Ünlü, 5 Ağustos Cuma günü Şebinkarahisar ilçesine bağlı Tamzara Mahallesi’ni ziyaret ederek Tamzara Dokuma Atölyesi’nde incelemelerde bulundu.

Vali Ünlü ve Eşi Tamzara Mahallesi’ndeki Dokuma Atölyesi’ni Ziyaret Etti

Tamzara Mahallesi’ndeki geleneksel Tamzara Dokuma Atölyesi’ni ziyaret eden Vali Ünlü ve eşi Sema Ünlü Hanımefendi, burada bulunan dokuma ürünlerini inceleyerek atölye yetkilileri ve kursiyerlerle bir süre sohbet etti.

Sohbet sırasında Tamzara Dokuması ile ilgili olarak Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından “Coğrafi İşaret Tescil Belgesi” aldığı, 19. yüzyıldan itibaren dokunmaya başlanarak kervan yollarıyla Akdeniz, Mısır ve Suriye’ye kadar gönderildiği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 27 Şubat 1937 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla kooperatif üretimine dönüştürüldüğü ifade edildi.

Zaman zaman üretimde kesintiler yaşanmasına rağmen son yıllarda hazırlanan projelerle tekrar eski ününe kavuşmaya başlayan ve markalaşma yolunda önemli aşamalar kaydedilen Tamzara Dokuması, Şebinkarahisar ilçesine bağlı Tamzara Mahallesi’nde bulunan tarihi binada açılan kursla, kadınlar tarafından yeniden dokunmaya başlandı.

Vali Ünlü, ziyarete ilişkin yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi: “Tamzara Dokuması; gelenek ve kültürel zenginliklerin ilmek ilmek işlenerek kumaş, havlu, örtü, perde ve aksesuarlara dönüştüğü coğrafi işaret tescilli değerimiz… Elinin değdiği her şeyi güzelleştiren, üreten ve emek veren kadınlarımızla gurur duyuyoruz.

Bu vesile ile tekrar belirtmeliyim ki girişimci ruhları ve parlak fikirleriyle müreffeh yarınların anahtarı konumundaki kadınlarımızın her zaman en büyük destekçileri olmaya devam edeceğiz. Çünkü Anadolu demek, kadın emeği demektir!”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL