Güncel Yerel

Vali Ünlü, “Ezanı Güzel Okuma Yarışması” Türkiye Finaline Katıldı

Vali Enver Ünlü, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ve bu yıl ki finali Giresun’da yapılan “18. Ezanı Güzel Okuma Yarışması” programına katıldı.

Vali Ünlü, “Ezanı Güzel Okuma Yarışması” Türkiye Finaline Katıldı

Belirli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde yapılan elemelerde birinci olan din görevlileri, 17 Ağustos Çarşamba günü saat: 13.00’de Giresun Merkez Çıtlakkale Mahallesi Seyyid Mehmet Paşa Camii’nde düzenlenen “18. Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali” için yarıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında, personelin yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik ülke genelinde düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nın Türkiye Finali programda katılımcılara hitap eden Vali Enver Ünlü, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un “Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli.” dizelerini okudu.

Yarışmanın birlik ve dirliğe vesile olmasını temenni eden Vali Ünlü, “Sevgili Peygamberimizin talimatlarıyla ilk ezanı şerifi okuyarak İslam âlemine hediye eden Bilal-i Habeşi’nin değerli meslektaşları, bizleri günde 5 defa salaha ve felaha çağıran ve camilerimize davet eden değerli din gönüllülerini sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Değerli jüri üyelerini, değerli başkanlarımı ve siz aziz cemaati saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Allah’ın selamı üzerinize olsun. Ezanı güzel okuma yarışmasının 18’incisinin finalinin şehrimizde düzenlenmesi talimatını veren Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’a şükranlarımı arz ediyorum. Biraz önce zat-ı alilerini arayarak ilimiz adına teşekkürlerimizi ilettik. Sizlere de en kalbi selamlarını gönderdiler. Bu yarışmanın ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu gibi yarışmaların gençlerimiz ve cami cemaati tarafından takip edilmesi bir farkındalık oluşturması anlamında çok önemli etkinlikler. Ben çok önemsiyorum.” dedi.

Prof Dr. Ahmet Hakkı Turabi başkanlığında; Doç. Dr. Fatih Koca, Doç. Dr. Mehmet Tıraçı, Dr. Ali Osman Alaca ve Ayasofya Camii Baş Müezzini Mehmet Hadi Duran’ın jüri üseyi olduğu 18. Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali’ne 10 bölgeden 10 Din görevlisi yarışmacı olarak yer aldı.

Yarışmaya; Elazığ İzzetpaşa Camii Müezzin Kayyımı Yusuf Türk, Tarbzon Ortahisar Yenicuma Camii Müezzin Kayyımı Uğur Demirci, Mersin Tarsus İmam-Hatip Lisesi Tatbikat Camii İmam Hatibi Mahmut Turan, Gümüşhane Kelkit Hz. Osman Camii İmam Hatibi Hamit Nas, Yozgat Ahmet Yesevi Camii Vekil İmam Hatibi Samet Sabuncu, Bursa Orhaneli Çınarcık Mh. Camii 4/B İmam Hatibi Ramazan Aydemir, İzmir Kemalpaşa Binali Yıldırım Millet Bahçesi Abdülkadir Kanat Camii 4/B İmam Hatibi Samet Acar, Kastamonu Merkez Hacı Mustafa Dinler Camii Vekil İmam Hatibi Enes Garparslan, Muş Malazgirt Aktuzla Köyü Camii 4/B İmam Hatibi Ali Kızılkaya ve İstanbul Üsküdar Büyük Çamlıca Camii Müezzin Kayyımı Enes Özsoy katıldı.

Yarışmanın sonunda Bursa’dan Orhaneli Çınarcık Mahallesi Camii İmam Hatibi Ramazan Aydemir birinci, İstanbul’dan Üsküdar Büyük Çamlıca Camii Müezzin Kayyımı Enes Özsoy ikinci, Elazığ’dan Merkez İzzetpaşa Camii Müezzin Kayyımı Yusuf Türk ise üçüncü oldu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL