Güncel

Vali Ünlü Başkanlığında, Güvenlik ve Genel Değerlendirme ile GAMER Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Enver Ünlü başkanlığında, vali yardımcıları, kaymakamlar, kolluk birim amirleri ve ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla bir dizi toplantı gerçekleştirildi.

Vali Ünlü Başkanlığında, Güvenlik ve Genel Değerlendirme ile GAMER Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Ünlü başkanlığında, Giresun Valiliği GAMER Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak İl GAMER İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

İl GAMER (Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi) İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Kurulu Toplantısında; ilimizde güvenlik ve güvenlik kaynaklı acil durumlarda bütünleşik bir yönetim anlayışı ile olay öncesi, sırası ve sonrasında yürütülecek faaliyetlerin yer aldığı acil durum planlamasını yapmak, yaptırmak ve buna ilişkin uygulama tedbirlerini almak, bu süreçte görev ve sorumluluk üstlenecek Bakanlık merkez birimleri, Valilik ve Valilik birimleri ile diğer Bakanlıkların ilde bulunan kurum ve kuruluşları, mahalli idareler ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve işbirliğinin sağlanması konuları görüşüldü.

Ardından Güvenlik Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda; Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında yapılan çalışmalar, düzensiz göç, 2.dönem okulların güvenliği ve okul aile birliği toplantıları, maden firmaları, çevre duyarlılığı, afetlere hazırlık, bağımlılıkla mücadele, hurda araçlar ile metruk yapılar başta olmak üzere çeşitli güvenlik konularında değerlendirme yapıldı.

Akabinde, Kaymakamlar Genel Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda başlıca; vatandaşla buluşma, 2023 yılında gerçekleşecek olan seçim ve seçim güvenliği, ödenek talepleri, personel istihdamı, ilçelere kurulacak olan Aile Destek Merkezleri (ADEM), spor müsabakalarında gerekli güvenlik önlemleri, dolandırıcılık faaliyetlerine karşı vatandaşların bilgilendirilmesi ve ilçelerde kooperatifleşme konuları görüşüldü.

Ayrıca daha önce yapılması kararlaştırılan işlerin hangi aşamada olduğu, bundan sonra yapılması gereken çalışmaların ve alınması gereken önlemlerin neler olduğu, ilçeler arasındaki koordinasyon ve başta KÖYDES projeleri olmak üzere ilimiz genelinde yapılan yatırımların gerçekleşme oranları gözden geçirildi. Gecikme yaşanan ve hiç gerçekleştirilemeyen yatırımların gerekçeleri hususunda da yetkililer tarafından Vali Ünlü’ye bilgi verildi. Toplantıda eğitim, sağlık ve ulaşım başta olmak üzere devam eden diğer yatırımlar ile il genelindeki emniyet ve asayiş olayları hakkında da değerlendirmede bulunuldu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL