Yerel

“Türk Milleti’nin Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu, Cumhuriyetin ilanın 99.yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“Türk Milleti’nin Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyorum”

Başkan Uzunalioğlu yayınladığı mesajında; “Cumhuriyetin ilanının 99. yıldönümünü, aynı duygu birliği ve gururla kutlamanın heyecan ve coşkusu içerisindeyiz.
1920 Nisan’ında, açılan TBMM ile cumhuriyet, fikren ortaya çıkmış, 1923’te, egemenliğini halktan alan, halkın kendi kendini yönettiği bir cumhuriyete dönüşmüştür.
Türk milleti Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde verdiği Ulusal Kurtuluş Savaşı 29 Ekim 1923’te en büyük devrimimiz olan Cumhuriyet’in ilanı ile sonuçlanmıştır.
Ulu Önderimiz Atatürk dünya tarihinin nadiren gördüğü bir dehadır. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra, hiçbir mağlup milletin direniş göstermediği zamanda siviller ve askerlerle dünyaya meydan okumuştur.
Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri kabul eden Atatürk’ün kurucusu olduğu cumhuriyetimizin temelinde, mevcut anayasamızda da vurgulanan “Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti” anlayışı vardır.
Ancak bugünlerde Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta, üniter devlet yapısı hedef alınmakta, ülkemizin birlik ve beraberliği ile devrim yasaları çiğnenmekte, etnik milliyetçiliğe ve irticaya dayalı tehditlere zemin hazırlamaya çalışan çabalarla, hukuk devletinde yaşanmaması gereken olaylar yaşanmakta, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye, bir karanlığa doğru sürüklenmek istenmektedir. Bugün, amaçlarına ulaşabilmek için önlerinde en büyük engel olarak gördükleri Cumhuriyet’e ve onun kazanımlarına yönelik saldırılar, yoğunluk kazanmıştır.
“Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir ” diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle kurduğu, tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan, kimsesizlerin kimsesi Türkiye Cumhuriyetimizi bugün her zamankinden çok daha fazla mücadele ederek sonuna kadar üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza değin yaşatmaya kararlıyız.
Bizler Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak kökeni Kuvayı Milliye’ye dayanan büyük bir davanın evlatlarıyız.
Bizim davamız demokrasi davasıdır; bizim davamız hak, hukuk ve adalet davasıdır; bizim davamız açlığa, yoksulluğa, haksızlığa karşı olanların davasıdır.
Bu nedenle mücadelemiz bu ülkeyi aydınlığa çıkarma mücadelesidir. Mücadelemiz haktan, hukuktan, adaletten yana olanların mücadelesidir.
Bu mutlu, coşkulu günümüzde başta, toplumu, tarihi değiştiren, yenileyen dünyanın en iddialı projelerinden biri olan Cumhuriyet projesinin mimarı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah ve mücadele arkadaşlarını şükranla, rahmetle ve özlemle anıyorum. Giresun halkının ve Türk Milleti’nin Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL