Kültür-Sanat

Tirebolu Türk Sanat Müziği Korosu’ndan Anlamlı Konser

Tirebolu Türk Sanat Müziği Korosu bir süre önce yaşamını yitiren koronun Şefi, Sezai Ekmekçi’nin anısına konser düzenledi.

Tirebolu Türk Sanat Müziği Korosu’ndan Anlamlı Konser

GRÜ Tirebolu İletişim Fakültesi salonunda yapılan ve sunuculuğunu Zahide İhtiyaroğlu’nun yaptığı anlamlı konsere İlçe Kaymakamı Dr. Muhammet Lütfi Kotan, İl Genel Meclisi üyesi Ömer Cebeci, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. İsmail Cem Feridunoğlu, Giresun Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, İlçe Emniyet Müdürü Hakan İbişoğlu, Giresun Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu, bazı akademisyenler, kurum- kuruluş ve STK temsilcileri, siyasiler, iş insanları, basın mensupları ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Tarihçi- Yazar Ayhan Yüksel, konser öncesi Tirebolu’nun Kültür ve sanat geçmişine değinen bir konuşma yaptı ve Şef Sezai Ekmekçi’nin müzik yaşamından kesitler sundu. Tirebolu TSM Kurucu Başkanı ve Koro Şefi Şengül Coşkun, Şef Ekmekçi’yi anarak duygu yüklü bir konuşma yaptı. Kurucu Başkan Şengül Coşkun’un yönetiminde gerçekleşen konserde, saz sanatçıları Mustafa Ensar Usta, Erdem Usta, Cihan Uzunahmetoğlu, Namık Kemal Kadıoğlu, Uğur Akar ve Yavuz Aksu’nun eşliğinde sahne alan solistler Hadiye Kademoğlu, Şengül Coşkun, Kaan Yılmaz, Salih Yıldız, Kaya İhtiyaroğlu, Mustafa İşsever, Murat Bayrak, koristler Hatice Emanetoğlu, Şükrü Kulaksız, Seyhan Elecik, Fatma Bora, Mustafa Gencer, Emine Bayrak, Seyhan Himoğlu, Nesime Yılmaz, Gökçe Bayrak ve Filiz Balal, anlam yüklü gecede davetlilere birbirinden güzel eserleri başarıyla sunmanın mutluluğunu yaşadılar.
Konser sırasında, Şef Sezai Ekmekçi’nin söylediği, “Ömrümün Son Baharı” ve ” Şimdi Uzaklardasın” adlı şarkıların dinletilmesi ise salonda yer alan herkesi hüzünlendirdi.
Konserin sonunda Kaymakam Kotan Sezai Ekmekçi’nin anısına akrabası Enes Saygılı’ya plaket, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi İsmail Cem Feridunoğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci’de Şef Şengül Coşkun’ a plaket ve çiçek takdim ettiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL