eğitim Güncel Yerel

TEKNOFEST Karadeniz’de Giresun Bİ-İLSEM Rüzgârı

Giresun Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Tolga IŞIKÇI ve Ahmet Akif TUNÇER’in hazırladıkları proje TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK’ın düzenlemiş olduğu “İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması” nda Türkiye Finallerine kaldı.

TEKNOFEST Karadeniz’de Giresun Bİ-İLSEM Rüzgârı

Proje kapsamında, Dünyada yaşanan iklim değişikliği, kuraklık problemi su kaynaklarının bilinçli tüketilmesi gerektiğini göstermiştir. Hazırladıkları proje ile günlük hayatta su israfının önüne geçmek amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda evlerde ya da işyerlerinde sıcak su kullanılan mekânların, şofben ve kombinin suyu ısıtma süresi boyunca boşa akan suyu devir daim edebilecek bir sistem tasarlanmıştır. Sıcak su kullanılacak ortama istenilen suyun sıcaklığını ayarlanabilen bir termostat yerleştirilerek, su istenilen sıcaklığa gelene kadar şofben kombi vb. ısıtma merkezine geri gönderilerek suyun boşa akması engellenecektir. Böylece gereksiz su kullanımının önüne geçmek hedeflenmiştir.

Bu yıl Karadeniz’de gerçekleşen TEKNOFEST finallerinin bir ayağı da Giresun’da başarılı bir organizasyon ile gerçekleşmektedir. Ekip de bu yarışmalar kapsamında Giresun’da yarışmaktadır.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL