Köşe Yazısı

“Spor Eşittir Yaşam”

Dünyanın en popüler sporu olan futbol, dünya üzerinde hemen hemen her ülkede oynanan hem oyuncuların hem de seyircilerin önceden kestirilemeyen ve heyecan verici hareketleri içermesinden dolayı ilgi çekici bir spor branşı olarak karşımıza çıkmaktadır.

“Spor Eşittir Yaşam”

Sağlığın teşviki ve geliştirilmesi açısından bakıldığında, futbol yaşam boyu aktivite ve sağlık tanıtımı için çok uygun bir spordur. Futbol, aerobik ve anaerobik performansın iyi geliştirilmiş olması gereken yüksek şiddetli, aralıklı fiziksel aktiviteleri içeren bir spor branşıdır.

Futbol yüksek derecede teknik beceri, kuvvet, çeviklik ve dayanıklılık gibi dikkate alınması gereken fiziksel özelliklere gereksinim duyar. Çalışmalarda elde edilen sonuçlar aerobik performansın futbolcuların performanslarının belirlenmesinde önemli rol oynadığını ortaya koymaktadır.

Farklı ülkelerde bundan dolayı futbolda çalışma grupları oluşturulmuştur. Çalışma grubu temel olarak Spor bilimleri alanındaki araştırmaların yanı sıra İngiltere ve İrlanda gibi ülkelerde yer alan futbolcu kalkınma programları oluşturulmuş.

Neden Bizim ülkemizde böyle araştırmalar ve yatırımlar yapılmamaktadır . Bizim ülkemizdeki gençlerin hiçbir eksiği yoktur. Dünya dili olan futbol için gerekli çalışmalar ve araştırmalar yapılmalı  bilinçli ve yetenekli bireyler oluşturulmalıdır. Görevini laikiyle yapan gerçek anlamı ile işi futbol olanlar yönetmelidir . Uzun vade o zaman başarılar olacaktır.

Çocuklarımızın hem zihinsel hem bedensel gelişimi için spor vazgeçilmez bir unsurdur. Çocuklarımızı küçük yaşlarda spora yönlendirmek onların gelişimi için de büyük bir önem arz etmektedir. Küçük yaşlarda spora başlayan çocuklarımız ileriki yaşlarında hem spor ahlakı hem de sportif başarılara sahip olacaklardır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL