Köşe Yazısı

Randevu sistemi düzeliyor mu?

Sağlık sektöründe son zamanlarda gündemde olan konulardan biri de hastaların kamu hastanelerinde randevu bulamaması. Merkezi randevu sistemi veya 182 hattını arayarak randevu oluşturulabilir olsa da hastalar, “Aradığınız klinikte uygun randevu..

Randevu sistemi düzeliyor mu?

Sağlık sektöründe son zamanlarda gündemde olan konulardan biri de hastaların kamu hastanelerinde randevu bulamaması. Merkezi randevu sistemi veya 182 hattını arayarak randevu oluşturulabilir olsa da hastalar, “Aradığınız klinikte uygun randevu bulunamamıştır” şeklinde uyarı ile karşılaşıyor. Hastalar şikayetlerini internet ve sosyal medyada paylaşarak çözüm bulmaya çalışıyor. Sistemde yaşanılan bu sıkıntı özellikle kronik hastalar ve devam eden tedavileri sebebiyle ilaca ihtiyacı olanlar için ciddi sonuçlara yol açabilir. Karşılaşılan bu sorunun Covid 19 ile başladığı ve hala devam ettiği görülüyor.

Hastanelerde randevu bulunamamasının sebeplerinin başında hekim, sağlık çalışanı ve yeterli sayıda kamu hastanelerinin olmayışı belirtiliyor. Randevu sisteminde yaşanılan yoğunluğun önüne geçmek adına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaklaşık 6 bine yakın hekimin kamuya döndüğünü, istenilen noktada olmasa da sorunların her geçen gün azalacağını ve yeni tedbirleri hızla aldıklarını belirtti. Hastaların günler hatta aylar sonra randevu bulabildiği sistemde düzenlemeler gerçekleşmiş olsa da istenilen noktaya gelinemediği görülüyor. Mevcut durumun Bakanlık tarafından da takip edildiği ancak Covid 19 sürecinden bu yana alınan tedbir ve bulanan çözümlerin görece yetersiz kaldığı görülüyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL