Güncel Sağlık

Onkoloji Hemşireliğinde Temel Kanser Eğitimi Kursu’na Davet

1 Ekim.2022 Cumartesi günü Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Onkoloji Hemşireliği Derneği’nin birlikte organize ettiği  “Onkoloji Hemşireliğinde Temel Kanser Eğitimi Kursu” Giresun Üniversitesi Ömer Halisdemir Konferans salonunda gerçekleşecektir.

Onkoloji Hemşireliğinde Temel Kanser Eğitimi Kursu’na Davet

Konu ile ilgili olarak Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ayşegül Torun Göktaş; ” Kontrol edilemeyen anormal hücre çoğalması olarak ya da başka bir deyişle, fizyolojik koordinasyonunu kaybetmiş hücrelerin sorumsuz çoğalması olarak bilinen Kanser hem dünyada hem de ülkemizde Kalp Hastalıklarından sonra 2. en sık öldüren hastalıktır. Ancak kanserlerin büyük bir kısmı erken dönemde yakalandığı takdirde tedavi şansı yüksektir. Hem ülkemizde hem dünyada halk sağlığını tehdit etmesi nedeniyle kanser önemli ve ciddi bir hastalıktır. Bu hastalıkta cerrahi, kemoterapi, radyoterapi, immunoterapi gibi birden fazla tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Bu kadar önemi olan bir hastalığı güncel tıp yaklaşımlarıyla beraber Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Onkoloji Hemşireliği Derneği işbirliği ile beraber Onkoloji Hemşireliğinde Temel Kanser Eğitim Kursu düzenlemek suretiyle başta hemşireler olmak üzere diğer sağlık çalışanlarımızın da katıldığı böyle bir organizasyonun Karadeniz bölgesinde ilk kez ilimizde yapılıyor olması hastanemiz için onur vericidir. Düzenlemiş olduğumuz kursumuza yurdumuzun çeşitli illerinden katılım mevcuttur. Onkoloji Hemşireliğinde Temel Kanser Eğitim Kursumuz 1 Ekim 2022 tarihinde Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleşecektir. “dedi

Yine Onkoloji Hemşireliği Derneği Başkanı Figen Bay; “1989 yılında Prof. Dr. Leman BİROL hocamız ve bir grup arkadaşı tarafından kurulan Onkoloji Hemşireliği Derneği, kurulduğu andan itibaren bu alanda çalışan hemşirelerin mesleki gelişimi ve hasta bakım kalitesinin yükseltilmesini ana hedef olarak belirlemiştir. Derneğimiz 2005 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı onaylı başta “Kemoterapi Hemşireliği Sertifika” programı sonrasında da “Onkoloji Hemşireliği Sertifika” programı ile yaklaşık 1000 meslektaşımızın sertifikalandırılmasını sağlamıştır. Sertifika programları uzun ve meşakkatli bir süreçtir. Maalesef herkesin bu programlara katılması mümkün olamamaktadır. Bu sebeple kısa süreli kurslar meslektaşlarımıza ulaşılabilirliği açısından önemli bir yere sahiptir. “Temel Kanser Eğitimi Kursu” derneğimizin kurulduğu yıllardan itibaren düzenlenen, onkoloji hemşireliği alanında çok temel bilgilerin yer aldığı, içeriği oldukça zengin bir kurstur. 2022 yılında beşincisi Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ev sahipliği ile 01 Ekim Cumartesi günü düzenlenecektir. 100 meslektaşımızın katılımını öngördüğümüz kursumuza desteklerinden dolayı İl Sağlık Müdürlüğü’ne, hastane yönetimine ve düzenleme kurulunda çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, bu ve bunun gibi etkinliklerimizde yeniden beraber olmayı temenni ediyoruz.

Bizler Onkoloji Hemşireliği Derneği olarak; “Onkoloji hemşireliğini güçlendirmek, geliştirerek birey ve toplumun bu alanda bilinçlenmesini arttırmak, bakım kalitesini yükseltmek” misyonumuzla dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de çalışmaya devam edeceğimizi taahhüt ediyoruz.” dedi.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL