eğitim

Öğrenciler Depremzede Arkadaşları İçin Bir Araya Geldi

6 Şubat’ta yaşanan ve birçok ilimizi derinden etkileyen deprem sonrasında, ilimize gelen depremzede ailelere ve öğrencilere yönelik destek çalışmalarına Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından aralıksız olarak devam ediliyor.

Öğrenciler Depremzede Arkadaşları İçin Bir Araya Geldi

Bunun güzel bir örneği olarak İlimiz Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri, depremzede sınıf arkadaşları için okullarında eşya yardım kampanyası düzenledi.

Öğrencilerin duyarlı katkılarıyla temin edilen eşya ve malzemeler daha sonra Müdürlük Şube Müdürü Murat Yavuz ve Okul Müdürü Hasan Mındız’ın nezaretinde afetzede öğrencilerin evleri ziyaret edilerek ailelerine ulaştırıldı.

Ayın zamanda ziyaretlerde, yöneticiler ve öğretmenler tarafından velilere psiko-sosyal destek verilerek çocuklarının eğitimi konularında bireysel görüşmeler yapıldı. Ayrıca, 8. sınıf, 12. sınıf ve mezun durumda olan öğrencilere LGS ve YKS sınavlarına hazırlık, verimli ders çalışma, test çözme teknikleri, sınav süreci ve sınav kaygısını azaltmaya yönelik rehberlik yapılarak bilgi ve tavsiyeler verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu yaptığı değerlendirmede; Devletimizin tüm imkânlarıyla depremden etkilenen vatandaşların yanında olduğunu vurguladı. Öğrencilerin, depremzede kardeşleri için empati ve sorumluluk duygusuyla topladıkları yardımlarla güzel bir dayanışma örneği sergilediklerini dile getirdi. Bu vesileyle depremden etkilenen öğrencilere ve ailelerime bir kez daha geçmiş olsun derken, yardım faaliyetinde emeği geçen Giresun Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi yönetici, öğretmen ve öğrencileri ile ailelerine teşekkür etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL