eğitim Yerel

Mesleki Liselerimiz İş Birliğiyle Daha Da Güçleniyor

Meslek Lisesi öğrencilerinin uygulamalı eğitim yapmalarına imkânı tanımak ve okulların üretim kabiliyetlerinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla kurumların arasında iş birlikleri yapılmaktadır.

Mesleki Liselerimiz İş Birliğiyle Daha Da Güçleniyor

Bunun son örneği olarak, Giresun 125. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında “Kurumlar Arası İşbirliği” kapsamında Bakım Onarım Protokolü imzalandı.

Bu kapsamda, 25 Ekim 2022 Salı günü İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu’nun makamında düzenlenen protokol imza töreninde, 125. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cuma Kesme, Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Öztürk ve Müdür Yardımcısı Ali Nazım Domaç ta hazır bulundu.

İmza öncesinde, protokol kapsamında yapılacak çalışmalar konusunda okul müdürleri tarafından Müdürümüz Tosunoğlu’na; Protokolle Yeşil Giresun Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi okul binası ve bünyesinde faaliyet gösteren Uygulama Otelinde bulunan sıhhi tesisat ve ısıtma tesisatı sistemlerinin periyodik aralıklarla kontrolünün, anılan sistemlerde meydana gelebilecek arızaların tespit ve onarımı ile yine bu sistemlerin bakım işlemlerinin, 125. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tesisat Teknolojileri ve İklimlendirme Alanı öğrenci ve öğretmenleri tarafından yapılacağı bilgisi verildi.

Müdürümüz Ertuğrul Tosunoğlu yaptığı değerlendirmede; İmzalanan iş birliği protokolünün, meslek lisesi öğrencilerinin uygulamalı eğitim yapmalarına olanak sağlaması, ayrıca yetişmiş iş gücü kapsamındaki teknik öğretmenlerimizin bilgi ve becerilerinin en azami derecede ortaya çıkması ve ülkemizin üretim faaliyetlerine katkıda bulunmaları açısından önemli olduğunu vurguladı. Mesleki eğitim başta olmak üzere kurumlarımız arası iş birliği faaliyetlerinin artarak devam etmesi temennisiyle, Okul müdürlerimiz Cuma Kesme ve Süleyman Öztürk nezdinde okullarımızın yönetici, öğretmen ve öğrencilerine çalışmalarda kolaylık ve başarılar diledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL