Güncel Yerel

MEB Robot Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler Makamda

Giresun Valisi Enver Ünlü, Şanlıurfa’da düzenlenen 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda Giresun’u temsil eden ve dereceye giren öğrencileri kabul ederek başarılarının devamını diledi.

MEB Robot Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler Makamda

Valilik makamında gerçekleşen kabul sonrası Vali Ünlü ”Tebrikler bizim çocuklar!” diyerek yaptığı paylaşımında; “Şanlıurfa’da düzenlenen 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda ilimizi temsil eden ve dereceye giren öğrencilerimizi Valiliğimizde misafir ederek teknolojinin geleceğin anahtarı olduğunu dile getirdik. Her birini içtenlikle kutluyorum” ifadelerini kullandı.

14.Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda Giresun’dan; Giresun Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bulancak Atatürk Ortaokulu, Giresun Bilim Sanat Merkezi ve Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere 5 okulun robot takımları yarışmaya katıldı.

Dört gün süren yarışmalar sonunda, Giresun İlini başarıyla temsil eden okulların robot takımları 4 ayrı kategoride başarı elde etti. Yarışmalar sonucunda; Temel Seviye Çizgi İzleyen Robot Kategorisinde, Bulancak Atatürk Ortaokulu Robot Takımı birinci oldu. Çizgi İzleyen Robot Kategorisinde, Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  (BATEM) GRobotik Takımı ile Mini Sumo Robot Kategorisinde, Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  (BATEM) Venom28 Takımı ikincilik, Hızlı Çizgi İzleyen Robot Kategorisinde ise Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi Robot Takımı üçüncülük elde etti.

Yarışmada dereceye giren bu okullar elde ettikleri bu başarılarının yanında doğrudan TEKNOFEST’e katılım hakkı da elde etmiş oldular.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması, 13-16 Haziran 2022 tarihleri arasında “Ahican Tarihin Sıfır Noktasında – GÖBEKLİTEPE” temasıyla Şanlıurfa İli GAP Arena Spor Salonunda yapıldı. 12 farklı kategoride düzenlenen yarışmaya, ulusal düzeyde 10 bin 803 katılımcı 4 bin 404 robot ile başvurmuş, uluslararası katılımcılarla bu sayı daha da yukarıları çıkmıştır.

Finale kalan 5 bin 425 öğretmen ve öğrenci ise hazırladıkları 2 bin 453 robot projesi ile final müsabakalarında boy gösterdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL