Güncel

“Kütüphane İyileştirir” Adlı Program Düzenlendi

“Kütüphane İyileştirir” teması ile kutlanan 59. Kütüphaneler Haftası münasebetiyle Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesinde program düzenlendi.

“Kütüphane İyileştirir” Adlı Program Düzenlendi

Düzenlenen program, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yöneticileri ile okulun yönetici, öğretmen ve öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlaya programda, “Geçmişten Günümüze Kurulan Kütüphaneler” konulu sunum ile “Kütüphane İyileştirir” temalı belgesel gösterimi yapıldı. Devamında Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Kitabım Konuşuyor” okuma etkinliği düzenlendi. Daha sonra İlimizdeki kütüphanelerden en fazla yararlananlara ödüllerin verildiği program, Araştırmacı Hüseyin Gazi Menteşeoğlu’nun Giresun’da kurulan ilk kütüphaneler ve gazeteler konulu sunumu ile sona erdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu yaptığı değerlendirmede; Kütüphanelerin ve kitap okuma alışkanlıklarının zaman içerisinde gelişim ve değişim gösterdiğini belirtirken Bakanlığın yürüttüğü Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesiyle ilimizde kütüphanesiz okul kalmadığına, bu sayede okuma kültürünün öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm kesimlerde artmaya başladığını ve bunun mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Gerek ilimizdeki gerekse okullardaki kütüphanelerin faal ve etkin bir biçimde kullanılmasının önemine vurgu yaptı.

Kitapların toplumun dünü, bugünü, yarını arasında köprü olduğu vurgusuyla öğrenciler başta olmak üzere herkese daha çok kitap okumaları tavsiyesini yineledi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL