Siyaset

Kılıçaslan; “Yönetimiyorsan Onurunla İstifa Et!”

Gelecek Partisi Giresun İl Başkanı Murat KILIÇASLAN Giresun Belediyesi ve Belediye Başkanı Aytekin ŞENLİKOĞLU ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kılıçaslan; “Yönetimiyorsan Onurunla İstifa Et!”

Kılıçaslan “Giresun’da hangi kapıyı çalsak Vatandaşlarımız Belediye Hizmetlerinden yoksun ve dertli olduklarını bizlere anlatıyorlar. Özellikle iktidar Parti üyesi, gerek kamuda gerekse özel sektörde, Belediye de dahil olmak üzere Vatandaşlarımız bu sorunları kendileri dile getirmekten çekiniyorlar ve bu konuda bizim onların sesi olmamız adına yardımcı olmamızı istiyorlar. İnsanımızda korku iklimi hakim çoluğu çocuğu işten çıkarılır, yahut yapılan yardımlar kesilir endişesi yaşıyorlar.
Maalesef iktidar hala bunu görmek istemiyor olsa da Millet olarak geldiğimiz son nokta bu!” sözleri ile açıklamasına şöyle devam etti. “Son günlerde Giresun kamuoyunda her kesim tarafından dile getirilen ve bu durumdan oldukça rahatsız olduğu için bizlere teveccüh edip kamuoyunun bilmesi açısından bizlerle paylaşan vatandaşlarımız adına, Giresun Belediye Başkanı Sn. Aytekin ŞENLİKOĞLU’ na soruyorum!
Sn. ŞENLİKOĞLU, seçim vaadi olarak hazırladığını mega projelerin 3 yıllık Belediye Başkanlığınız süresince hangisini tamamladınız? 2019 yılında göreve geldiğinizde beceriksizlik ve harcamaları ile eleştirdiğiniz önceki yönetimin borcu 250 Milyon TL iken, 3 yıllık süre içinde hiçbir vaat ve hizmeti tam olarak tamamlamadan 1 milyar TL borcu nasıl yaptınız? Bu paralar nerelere ve kimlere harcandı. 1 Milyon TL Nerede? Belediyenin şu anda içinde bulunduğu borç batağı sebebi ile yapım ihalelerine hiçbir firmanın paramızı alamayız gerekçesi ile girmediği doğru mu?
Hazır hizmet binası yetmeyip yeni hizmet binası kiralayarak, sıfır bina yapmak daha ucuza mal edilebilirken, üstelik tabandan tepeye tadilat yapılan binadaki işi üstlenen firmanın alacağının ödenmediği ve bu sebeple yakın zamanda firmadan bir yetkilinin Belediye Binasına gelip Sn. ŞENLİKOĞLU’na hakarete varan sözler sarf ettiği doğru mu? Bu söylemlerin, duyumların ne kadarı doğrudur. Yine kamuoyu adına Sn. ŞENLİKOĞLU’ndan cevap bekliyoruz.
Göreve gelir gelmez çeşitli bahanelerle işten çıkarılan çalışanlar mahkeme kararıyla işe iade ediliyor. 4/B sözleşmeli 38 kişi ve KHK’lı 20 işçinin geri gelmesiyle Giresun Belediyesi 15 Milyon TL borcun içine giriyor. Fakat bu borcu da ödemeyip, zaman kazanmak için üst mahkemeye itiraz yolunu seçen Sn. ŞENLİKOĞLU üstelik bir avukat olmasına rağmen bu hatayı yapıyor. Sn. ŞENLİKOĞLU’na görev süresi bitmeden bu borcu ödemesini tavsiye ediyorum. Eğer ödemez ise; Gelecek Partisi olarak o Belediyeyi aldığımızda bu hatalar ve kayıp paralar için sizden halkımız adına hesap soracağız.
Ayrıca Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından destekli olan proje olan merkez sahil yolu aydınlatması ve Alpaslan Caddesi cephe kaplaması bedellerinin de ödenmediği doğru mu? Daha bitmedi! Sn. ŞENLİKOĞLU Millet Bahçesi ile alakalı bir sıkıntı yok açıklamasında bulundu. Açıklamasında; “Halkımız rahat olsun, millet bahçesi ile ilgili bir sıkıntı yok” dedi. Teknik bir sıkıntı dan dolayı duran projenin yeniden ihale edeceğini ve devam edeceğini söyleyerek kimi kandırmaya çalışıyor. Bu zehir zemberek açıklama ile zaman mı kazanmaya çalışıyor?
Araştırmalarımız neticesinde Millet Bahçesi Projesinin durma nedenleri arasında yine ihaleyi alan firmanın konkordato ilan etmesi, bununda en büyük nedeninin yine İktidarın ekonomik politikaları neticesinde inşaat maliyet bedellerinin %300 artmış olmasıdır. Ayrıca bu Müteahhit firmanın daha önceden taahhüt ederek başladığı birçok projeyi yarım bıraktığı ve bitiremediği de bilinmektedir. Buna rağmen halen bu firmaya neden bu ihale veriliyor. Konunun muhatabı Sn. ŞENLİKOĞLU’ndan bunu da kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz.
Giresun Belediyesi hizmetlerini yapabilmek ve çalışanlarının maaş ve alacak borçlarını ödemek için Belediye Meclis toplantılarında mülk satışları kararı almış. Satış kararları alınan Çaldağ Maden Suyu işletmesi, Seka Hayvan Barınağı yanında bulunan arazilerin kimlere ve ne amaçla verileceği belli değil. Bu durum Halkımızı ve bizi endişelendiriyor. Takipçisi olacağız!
Bu İl hepimizin, bu Belediye hepimizindir. Dolayısı ile güzel olan her şeye alkış tutacağımız gibi yanlış olan şeylerinde halkımız adına hesabını sormak boynumuzun borcudur. Sn. Aytekin ŞENLİKOĞLU’ndan bu iddialara karşı geçerli cevaplar bekliyoruz.
Zira 3 yıllık dönem içinde sürekli Belediyeyi zarara uğratan, yönetemeyen, borç batağındaki Giresun Belediye Başkanı Sn. ŞENLİKOĞLU’na Milletimiz adına “YÖNETEMİYORSAN ONURUNLA İSTİFA ET” diyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL