Siyaset

İYİ Parti Bulancak Aday Adayları İle Bir Araya Geldi

İYİ Parti Bulancak İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri, Bulancak Doğa Piknik’te düzenlediği kahvaltı da milletvekili aday adayları ve partililer ile bir araya geldi.

İYİ Parti Bulancak Aday Adayları İle Bir Araya Geldi

Milletvekili Aday Adayları arasında Eski Giresun Milletvekili Mustafa YAMAN, Eski İYİ Parti Teşkilat Başkanı Melek ÖZGEN, Eski DSİ Genel Müdürü Kaya YILDIZ, Kerime BOZAT ve Eski Öğretmen Mustafa DİZDAR yer aldı.


Kahvaltı sonrasından milletvekili aday adayları tek tek kürsüye çıkarak kendilerini tanıttılar.


Eski Milletvekili Mustafa Yaman: “Sayın İl Başkanım, sevgili ve kıymetli Bulancak İlçe Başkanım, çok değerli hanımefendiler, beyefendiler ve burayı şenlendiren değerli misafirlerimiz, basın mensuplarımız ve milletvekilleri adaylarımız, arkadaşlarımız hoş geldiniz. Tabi biz siyasetle biraz uzun zaman kaldığımız için siyasetin insanlara ne duygularla hizmet ettirdiğini, neler yapmak istediği noktasında da karar ver-me noktasında yapılması gerekenleri nasıl yapacağımızı da nasıl ortaya koyacağımız da bilmemiz gerekiyor. Arkadaşlar ben geçen gün Ankara’ya gittim. Arkadaşlarımızla beraber Ankara’ya gittim. Ankara’da bir güzellik gördüm. Hava da güzeldi. Ama Cenabı Allah’ın bize İYİ Parti ile beraber vermiş olduğu o hava da çok güzeldi. Oraya vardığımızda genel merkezinin kapısına vardığımızda arabamızı park edecek yer bulamadık. Yolun üstünde indik genel merkeze zor ulaştık. İçeri girdiğimde bir kuyruk vardı. Sayın Başkanımıza da söyledim. 15 20 metre arasında insanlar sadece aday adayları sıraya girmiş ve orada çalışma yapıyorlardı. Oradan ben ayrılırken sordum arkadaşlara. Ne oldu, kaç kişi, ne kadar aday adayımız geldi diye sorduğumda 6 binin üzerinde demişlerdi. 7 bine gidiyordu. Şahitlerim, arkadaşlarım var. Fakat benim sonradan almış olduğum haberlerde 10 binin üzerinde 12 bine kadar bir aday adayı müracaatında da olacağının haberini aldım. İnşallah 20 bin olur. Şimdi bu sevindirici bir haber. Biz birinci parti olmak zorundayız arkadaşlar. Çünkü bizim bir idealimiz var. Biz güçlendirilmiş parlamenter demokratik sistemi bu ülkeye getirmek istiyoruz. Peki ama bu güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistem geldiğinde ne olacak? Birinci parti olan partinin genel başkanı da bu ülkede başbakan olacak. Biz eğer çalışmalarımızı biraz önce konuşulduğu gibi birlik beraberlik içerisinde yapamazsak, birlik beraberlik içerisinde bütün aday adayları arkadaşlarımızla beraber, 16’sı ile beraber güç göstererek, birlik göstererek tabandan tavana bu olayı gerçekleştirirse biz birinci parti olacağız. Sayın Genel Başkanımızı, Meral Akşener’i de Başbakan yapacağız.” dedi.


İYİ Parti Bulancak Eski Teşkilat Başkanı Melek Özgen: “Kıymetli başkanlarım, kıymetli dava arkadaşlarım. Ben emekli olduktan sonra kendi şehrim olan Bulancak’a yerleştim. Merkez delegeliğin de bulundum. İYİ Parti gönüllüsü olarak başladığım bu yoldan bu ülkemizdeki tüm sistemi kurtulana kadar da yürümeye ant içtim. Başkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in kadınlara önem verdiği üzere ben de emekçi kadın bir kadın olarak ben de varım diyorum. Bu zamana kadar güneşi istiyorsan gölgeden çık. Hayat felsefesi sebebi sevmenin içine soktum bu düşünceyi. Onun için milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Birlikte başaracağımıza inanıyorum. Milletvekili aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” dedi.


Eski DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız: “Çok kıymetli İl Başkanım, İlçe Başkanım, çok kıymetli İYİ Partili hemşehrilerim, kıymetli basın mensupları, kıymetli vekil aday adayı arkadaşlarım. Hepinizi öncelikle saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Tabi önce burada bu güzel organizasyonu düzenleyen Sayın Nesim Başkanımıza da teşekkür etmek istiyorum. Böyle güzel bir ortam bizlere sağladığı için. Ben tabi farklı bir kanaldan geliyorum. Bürokrasi tabi bizim yıllar boyu içinde bulunduğumuz bir alan oldu. Tabi içimizde bir çok kişi belki ismen biliyordur ama ben fiziki olarak tanımayan bir çok hemşehrimiz vardır. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde mühendis olarak başlayıp yaklaşık 32 yıl hizmet ettim. 2022 yılı Mayıs ayına kadar bu görevi ifa ettim. Sonrasında tabi memuriyete devam ettim ayrılmadan müfettiş olarak. Ama tabi insanların hayatında belli bazı dönüm noktaları vardır. Yani devletimiz sonuçta farklı bir alanda bizi yetiştirdi, bugünlere getirdi. Şimdi yol ayrımına geldik. Ben 52 ya-şındayım. Tabi herkesin tabi ki her alanda bilgisi vardır ama uzman olduğu bazı alanları vardır ve o alanlarda ihtisas sahibi olduğu alanlarda emeğini, tecrübesini, bilgisini. Elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Yani bir yerde kenarda bekleyerek bazı şeylerin olmasını bekleyemeyiz. Şimdi bazı şeyleri yapmanın yolu belli noktalarda veya belli yollarda da sizin göstereceğiniz çabaya kalıyor. Ben bunun yolunun ülkeye hizmet etmenin, ülke genelinde özelinde Giresun’a hizmet etmenin yolunun siyasetten geçtiğini düşünerek, kendi çapımda muhasebe yaparak bu alandan İYİ Parti’de bu hedeflerimi ve amaçlarımı daha iyi ve daha güzel bir şekilde gerçekleştireceğini ve benim de benim düşünce yapıma uyan bir hareket olarak burada olmam gerektiğini düşünerek, kendi irademle verdiğim karardan bundan sonrasında sizlerle birlikte sonuna kadar yürümeye karar verdim. Sizlerle bir arada bulunmaktan dolayı duyduğum mutluluğu da ifade etmek istiyorum. Saygılar sunuyorum.”


Kerime Bozat; “Sayın İl Başkanım, İlçe başkanım, değerli dava arkadaşlarım, uzaktan yakından teşrif eden kıymetli misafirlerimiz, değerli basın mensupları, hepiniz hoş geldiniz. Aslında çoğumuz birbirimizi tanıyoruz. Ben sizin içinizden biriyim. Aynı partide yıllardır yol yürüdük. Siyasete 2017 yılında, partimizin kuruluşu ile girdim. Bulancak’ta kurucu yönetim kurulu üyesi olarak başladım. 2 yıl teşkilat başkanlığı yaptım. Şuan ülkede gençlerimizin çoğu işsiz, mutsuz ve umutsuz. Asgari ücretli ve emekli yoksulluk sınırın altında yaşıyor. Fabrikalarımız kapanmış, hayvancılık ve tarım bitme noktasına gelmiş. Paramız enflasyon karşısında pul olmuş durumda. Ülkemiz sığınmacı kampına dönmüş, vatan topraklarımız parsel parsel satılıyor. Ülkemiz insanlarının refah seviyesinin yükselmesi için tek adam sisteminden kurtulup, parlamenter sisteme geçilmesini istiyorum. Demokrasi, adalet ve liyakatin olduğu, kadın haklarının korunduğu, adaletin herkese eşit uygulandığı, yüksek yaşam standartlarının olduğu bir ülke istiyorum. Bu yüzden partimizin 28.dönem milletvekili aday adayıyım. Bu zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde aşacağımıza inanıyorum. Bütün aday adayı arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL