Güncel

Hafızlıklarını Tamamlayan Öğrenciler İcazet Aldı

Kur’an-ı Kerim’i başarıyla hıfz ederek, hafızlık icazet belgesi almaya hak kazanan 5 öğrenciye belgeleri verildi.

Hafızlıklarını Tamamlayan Öğrenciler İcazet Aldı

Güce İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursu’nda eğitimlerini tamamlayarak hafız olan 5 öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi. Güce Merkez Camisi’nde düzenlenen merasim Din Görevlisi İlkay Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Güce Kaymakamı İbrahim Zahid Ahat, Güce Belediye Başkanı Aytekin Boduroğlu ve Güce İlçe Müftüsü Mehmet Ayın birer konuşma yaparak hafız öğrencileri, ailelerini ve Kur’an kursu öğreticilerini tebrik ederek başarılar diledi.

“Hafızlık Kur’an-ı Kerim ile Yücelmektir”

Merasime katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Müftüsü Muhittin Oral, Hz. Peygamber’in (sas) “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir” hadisini hatırlatarak, Kur’an-ı Kerim’in sözlerin en güzeli ve mümin gönüller için bir şifa kaynağı olduğunu vurguladı.
Hafızlığın büyük bir lütuf olduğunu belirten Müftü Oral, “Öğrencilerimiz hocaları ve aileleriyle beraber bir muvaffakiyet oluşturdular. Bu neticeyi bize ikram ve ihsan ettiği için Yüce Allah’a sonsuz hamdüsenalar ediyorum. Zihin ve gönül dünyalarını Kur’an-ı Kerim’in lafzı ve manasıyla dolduran hafızlarımıza ve yetişmelerinde üstün gayret gösteren tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Rabbim Kur’an hizmetini ve sevgisini daim eylesin.” dedi.
Emekli Müftü İskender Bal’ın yaptığı duanın ardından hafız öğrenciler Muhammet Akgün, Sezer Yılmaz, Muhammet Güven, Furkan Şahin ve Ramazan Medik’e hafızlık belgeleri ile çeşitli hediyeler takdim edildi.
Merasime İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, Çanakçı İlçe Müftüsü Yunus Özdamar, Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, Tirebolu İlçe Müftüsü İdris Başkıran, Yağlıdere İlçe Müftüsü Abdullah Bal, din görevlileri, öğrenciler, aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL