eğitim

Giresun’da Kalite Yönetim Sistemleri Seferberliği Başladı

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığınca, Uluslararası akreditasyon kuralları gereğince gerçekleştirilen denetimler sonucu; İlimiz Merkez Fındıkyurdu Anaokulu ile Keşap Şehit Serkan Yılmaz Anaokulunun, İSO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve İSO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Kalite Yönetim Sistemlerinin standartlarını uygulayarak belge almaya hak kazandı.

Giresun’da Kalite Yönetim Sistemleri Seferberliği Başladı

Milli Eğitim Müdürü TOSUNOĞLU’nu ziyaret eden Bakanlık Baş Tetkikçileri Yüksel KAYMAK ve Muzaffer SAYIM iki okulun da Kalite Yönetim Sistemleri konusunda Uluslararası standartları sağladığını ve gelişmeye açık olduğunu ifade etti.
Kalite Yönetim Sistemleri ve İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmalarıyla tüm çalışanların ve öğrencilerin eğitim öğretim ortamlarında sağlığını ve güvenliğini etkileyebilecek unsurlar, sistematik olarak kontrol altına alınmış olmaktadır. Okul ve kurumlarda farkındalığın artırılarak kalite yönetim sistemleri standartlarının uygulanması hedeflenmektedir. Söz konusu kalite sertifikasyon çalışmalarına 25 (yirmibeş) okul ve kurumda devam edilmektedir.
Müdür TOSUNOĞLU, ilimizde yapılan Kalite Yönetim Sistemleri çalışmalarının tüm hızıyla devam edeceğini okul ve kurumların desteklenerek süreç için hazır olmalarının sağlanacağını ifade etti.
Bu vesileyle Müdür Ertuğrul TOSUNOĞLU, okul ve kurumlarda bu standardın oluşturulmasında rehberlik ve danışmanlık yapan İş Güvenliği Uzmanı İl Koordinatörü İsa TÜRKYILMAZ’a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL