Yerel

“Giresun’da Kadın Cinayetleri ve Kadına Şiddet Artıyor”

CHP Kadın Kolları Giresun İl Başkanı Ayça Ayhan Kozluca, kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

“Giresun’da Kadın Cinayetleri ve Kadına Şiddet Artıyor”

Yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Sözleşmesi’ne atıfta bulunarak iktidarı da suçlayan Ayça Kozluca; “23 Eylül günü, Espiye ilçemizde boşanma aşamasındaki eşini, baldızını ve kayınbiraderinin eşini vurup öldürdüğü bilgisi basına yansımıştır. İlimizde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri her gün katlanarak artmakta olan bir toplumsal yara halini almıştır. Şubat 2022 tarihinden itibaren Giresun’ da basına yansıyan altı kadın cinayeti meydana gelmiştir. Bu durum, kadına karşı şiddetin toplumsal anlamda maalesef kanıksandığını göstermektedir.” dedi.
“Kadınlar sayıdan, siyah beyaz fotoğraflardan, öldürüldükten sonra ismi gündem olan hashtaglerden ibaret değildir.” vurgusu yapan Başkan Ayça Kozluca; “Bu toplumun eşit bireyleri olan kadınların şiddetten korunması devletin ana görevlerinden biri olmasına rağmen, siyasi iktidar tarafından İstanbul Sözleşmesi’nin getirdiği koruma mekanizmalarından bir gecede vazgeçilmiş olması, kadınların şiddetin nesnesi haline gelmesinin ana sebeplerinden birisidir. Bilinmelidir ki; her kadın cinayeti kadınların yaşam hakkına ve kötü muameleye uğramama hakkına yapılmış bir saldırıdır.” dedi.
Kozluca: ” Cumhuriyet Halk Partisi olarak Giresun Kadın Platformu iş birliği içinde kadına yönelik şiddetin önlenmesi için mücadelemizi ülkemizde ki her bir kadının, yasalarla güvence altına alınan haklarından eşit yaralanma olanağını buluncaya kadar sürdüreceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL