Yerel

Giresun’da Çölyak Hastaları Destek Bekliyor!

Giresun Çölyak Glutensiz Beslenme Derneği Başkanı Yasin ÇAMCI Gelecek Partisini ziyaret ederek, İl Başkanı Murat KILIÇASLAN ve İl Kadın Kolları Başkanı F.Zülal ÖZTÜRK ile görüşmede bulundu. Dernek Başkanı ÇAMCI yapılan görüşmede; Çölyak Hastalığının dünyada ömür boyu süren ve en pahalı hastalıklardan biri olduğunu dile getirerek Giresun’da sadece Derneğe kayıtlı yüzlerce hasta olduğunu ve bu konuda gerekli makamlara başvuruda bulunmalarına rağmen yeterince destek göremediklerini açıkladı.

Giresun’da Çölyak Hastaları Destek Bekliyor!

Görüşme sonrası açıklamada bulunan ÇAMCI açıklamasına şöyle devam etti; “Çölyak hastalarımız hastanelerde, okullarda, yurtlarda ve sosyal hayatlarının her alanında Gıda sıkıntısı çekiyorlar. Gıdaların yaygın satışının olmayışı ve fahiş fiyatları çok zorluyor hastaların yaşamlarını. Bu hastalarımızın Hastanede yiyebileceği bir gıda yemekhanesinde ve kantininde bulunmuyor. Üniversite kantininde bulunmuyor yurt yemeklerinde Çölyak hastalarımız için yemek çıkmıyor. Çölyak Glutensiz Beslenme Derneği olarak 16 şube ile Çölyak hastalarımızın sesi olmaya çabalıyor ve hastalarımızın uygun ve kaliteli ürünlere ulaşmalarını sağlıyoruz. En basit bir ekmek bile Ankara, Gaziantep ve Elazığ illerinden geliyor. Giresun’da Dernek olarak bizler Valilik başta olmak üzere Kaymakamlıklar, Belediyeler den destek bekliyoruz. Bu vesile ile Gelecek Partisi İl Başkanımız Murat KILIÇASLAN’ında bizlere destekleri değerli desteklerini almaktan mutluluk duyduk. Dernek Üyemiz olan Kadın Kolları Başkanımız Fatma Zülal ÖZTÜRK’e de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu hastalık insanların hayatını gerçek anlamda maddi ve manevi zor durumda bırakan bir hastalık. Bizler Dernek olarak ilimizde hastalarımızın rahatlıkla gıdalarına ulaşabileceği bir cafe açmak istiyoruz. Burada Çölyak hastaları diğer insanlar gibi rahat yemek yiyebilecekleri uygun fiyatlı gıdalara ulaşabilecekleri bir ortam yaratmayı hedefliyoruz” dedi.
İl Başkanı Murat KILIÇASLAN ise; “Çölyak hastalığının ilk bakıldığında masum bir hastalık gibi görünse de insanları hem psikolojik hayatlarını hem de maddi yaşamlarını etkileyen ciddi bir hastalıktır. Bizler Gelecek Partisi olarak bu kardeşlerimizin destekçisi olacağız ve bir farkındalık yaratarak bu hastalığı insanlara anlatarak toplumu bilinçlendireceğiz. Böylelikle belki bu hastalığı yaşayıp hasta olduğunu bile bilmeyen kardeşlerimize de yardımcı olacağız. Yasin kardeşimizi böyle bir sorumluğu göğüslenip öncü olduğu için ve bu derneği kurduğu için tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Zülal ÖZTÜR ise “Bende bir çölyak hastası olarak kardeşlerimizin yaşadığı zorlukları en iyi bilenler biriyim. Bu sebeple Şahsım ve Partim adına Derneğimizle birlikte çalışıyoruz. Çölyak hastası normal gıdaların çıktığı fırınlardan bir şey yiyemez ve içemez bu sebeple glütensiz ürün hazırlanan yerde normal gıda maddeleri hazırlanamıyor. Bu hastalığı yaşayan biliyor. Bizler bu önemli konu için herkesi destek olmaya davet ediyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL