Köşe Yazısı

Giresun Plajları Ahşapla Buluştu…

Ahşabın sürdürülebilir kaynaklardan sağlanan tek yapı malzemesi olduğunu Yeşil Çerçeve’de sanırım bir kaç kez yazdım. Şimdi görüyorum ki dünyanın bu malzemeye olan ilgisinin artması gibi güzel şehrimiz Giresun’un da, Giresunlu..

Giresun Plajları Ahşapla Buluştu…

Ahşabın sürdürülebilir kaynaklardan sağlanan tek yapı malzemesi olduğunu Yeşil Çerçeve’de sanırım bir kaç kez yazdım.

Şimdi görüyorum ki dünyanın bu malzemeye olan ilgisinin artması gibi güzel şehrimiz Giresun’un da, Giresunlu yöneticilerin de ahşaba ilgisi artıyor.

Karadeniz’de 2 kilometrelik uzunluğuyla en uzun plajlardan biri Giresunlular’ın hizmetine girmiş; 7 bin 400 m² yeşil alan, 50 araçlık kapalı otopark, 900 m² taş amfi, 3 adet iskele, kumsal kotunda ahşap yürüyüş yolları, mescit, güvenlik noktası, 6 adet plaj işletmesinin bulunduğu plajın açılışı yaz başında yapıldı.

Plajda, iskelelerdeki kent mobilyalarında ahşabı görmek mutluluk verici.

Bir yapı malzemesine ilgi artarken onun doğru seçilmesi, tasarımın; malzemenin kullanım süresini uzatması beklenir.

Eğer; uygun malzeme seçilmez ise ustasından, mimarına, mühendisine, karar vericilere, işin içindeki tüm bireyler hatta kurumlar bir daha o malzemeye bütçe ve emek ayırmak istemez.

Ahşaba dair seçimlerde umarım uygun tasarım ve uygun ahşap cinsi seçimi yapılmış olur. Aksi halde kısa bir süre sonra harcanan tüm çabalar ziyan olur.

Yerel kaynakların seçilmesi, değerlendirilmesi beraberinde yerel çözüm noktalarının, üretim ve tasarım alanlarının niteliklerinin iyileşmesine katkı sağlayacaktır.

Mavinin ve yeşilin tüm tonlarını bir arada görebileceğimiz güzel Giresun’da; plajların yürüyüş yollarında ahşap seçmek güzel bir başlangıç olmuş. Giresun’un içinde ahşabı, taşı yani doğanın bize sunduğu yapı malzemelerini daha çok alanda görmeyi umuyorum.

Saygılarımla…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL