Siyaset

Giresun Milletvekili Necati Tığlı; “Cumhurbaşkanı Fındık Üretim Maliyetlerinden Bihaber”

Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “açıklanan 54 liralık fiyat bir kez daha şunu göstermiştir ki bu Cumhurbaşkanı, fındık üretiminden de üreticisinden de rekor oranda artış gösteren üretim maliyetlerinden de bihaber” dedi.

Giresun Milletvekili Necati Tığlı; “Cumhurbaşkanı Fındık Üretim Maliyetlerinden Bihaber”

“Giresun Kalite” fındıktan haberi dahi olmayan bir zihniyetin Giresun’u fındık üretimi yapılan “vesaire” iller kategorisine dahil etmesi ve dünya çapında tescillenmiş Giresun Kalite Fındığı yok saymasının affedilebilir bir durum olmadığını ifade eden Tığlı, “Türk Lirası, Dolar Kuru ve artan fındık maliyetleri karşısında uluslararası tekellere kaybettiğimiz milyon dolarların hesabını vereceksiniz” açıklamasını yaptı.

Tığlı, “Cumhurbaşkanı, alfabeye yeni başlayan bir çocuk gibi fındığın A-B-C’sini öğrenseydi bu kadar yanlışa ve ikileme düşmezdi. Dünyanın en kaliteli fındığının üretildiği yerin Giresun olduğunu ve dünya çapında tescillenmiş Giresun Kalite fındık için fiyat verilmemesini bilgisizlik ve vurdumduymazlık” olarak değerlendirdi.

“FINDIĞA KAÇ LİRA VERDİĞİNİZ BELLİ DEĞİL”

Hadi fındığa 3 dolar dahi diyebilecek yüreğiniz ve bilginiz yoktu. Peki nasıl olur da bu fiyatın içine on yıldır artırmadığınız alan bazlı desteği, üç kuruşluk gübre ve mazot desteklerini dahil edip fiyat verme gafletine düşersiniz? diyen CHP’li Tığlı, “1000 liradan bahçe temizleten 300 liradan fındık toplatan üreticinin bu fiyatlardan memnun ve mutlu olduğunu düşünmek tam bir vurdumduymazlıktır. “Şimdi Fındığa siz kaç lira verdiniz? diye de sordu.

“SİYASİ TROLLERİNİZİN AVUÇLARI SU TOPLADI”

Tığlı, “her fırsatta üreticiye ihtiyacın kadar ürün sat! Bekle fiyat artacak diyen ama bağda bahçede izi olmayan ne kadar siyasi trolünüz varsa koro halinde hepsinin elleri sizi alkışlamaktan su topladı.

Fındık üreticimizin geleceği, iktidar eliyle serbest piyasa denilerek uluslararası sermaye gruplarına terk edildiği bir kez daha görülmüştür. Günü geldiğinde Giresun üreticisi alınterinin hesabını sorar ve sizi bu yaptığınıza pişman eder” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL