Sağlık

Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Göz Hastalıkları İçin Önemli Hizmet

Giresun ve çevre illerden Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları polikliniğine Diyabetik retinoterapi (şekere bağlı göz hastalığı), Senil maküla dejenerasyonu (sarı nokta hastalığı) ve retinal vasküler tıkanıklıklarında göz içi enjeksiyonları şikayetleriyle gelen hasta sayısının fazlalığı ve bu hastaların muayene ve tedavileri için birden fazla sayıda enjeksiyon gerekliliği nedeniyle hastaneye intravitreal enjeksiyon odası ve kabini kuruldu.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Göz Hastalıkları İçin Önemli Hizmet

Konu ile ilgili Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan açıklamada;
“Kurulan bu oda ve kabinin içindeki yüksek basınç nedeniyle içinde toz partikülleri en düşük seviyede tutulmakta olup olası enfeksiyon riski minimalize edilmiştir. Kurulan bu oda ve kabin hem hekimin daha pratik çalışmasını hem de hastalar için en uygun koşullar sağlamaktadır.
Kurulan enjeksiyon odası, hastalığın teşhisi konulduktan sonra hastalığın tedavisine çok kısa süre içerisinde başlanmasına yardımcı olup, 1 gün içinde daha fazla sayıda intravitreal enjeksiyon yapılmasına olanak sağlayacaktır.
Enjeksiyon odasının yapımı sürecinde emeği geçen öncelikle Doç. Dr. Murat Atabey Özer ve Prof. Dr Meltem Arzu Yetkin olmak üzere tüm hekimlerimize teşekkür eder, Hastanemize ve şehrimize hayırlı olmasını dileriz.” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL