Güncel

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Ramazan Boyunca TRT Trabzon Radyosunda

Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri, TRT Trabzon Radyosu’nda Ramazan ayı boyunca her gün saat 12.30’da canlı olarak yayınlanan “Ramazan Sofrası” adlı programda vatandaşlara iftar önerilerinde bulunuyorlar.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Ramazan Boyunca TRT Trabzon Radyosunda

Programa Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Akif ŞEN ile birlikte telefon bağlantısı ile katılan öğrenciler her gün farklı bir şehrimizin yemek kültürü hakkında bilgi vererek o güne ait yöresel yemeklerden oluşan menü önerilerini dinleyicilere aktarıyorlar. 29 gün boyunca yayınlanacak olan programda menü önerisinin ardından menüde yer alan yemeklerin geleneksel tarifleri paylaşılıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Mehmet Akif ŞEN, “Gastronomi yükselen trend. Günümüzde gastronomi, şehirlerin ekonomik kalkınmasına ve tanıtımına ciddi katkılar sunmakta. Bunun yanında Anadolu mutfak kültüründe, Türklerin İslamiyeti kabul etmesiyle birlikte bir Ramazan kültürü gelişti. Bizde bu programda özellikle Orta ve Doğu Karadeniz illerinde Ramazan ayında iftar ve sahur ile ilgili kültürel mutfak uygulamalarını, yemeğin yalnızca tarifini değil de kültürel ve sosyolojik yönünü, hammadde temin şeklini, besin içeriğini, pişirme yöntemlerini ve şehirler için önemini öğrencilerle birlikte dinleyiciye aktarıyoruz. Mesleki hayatlarında yalnızca mutfakta kalmak istemeyen, yemeğin farklı alanlarında çalışmak isteyen öğrencilerimiz için de farklı bir deneyim gerçekleşmiş oluyor” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL