Köşe Yazısı

FINDIKTA OYUNLAR.!

Fındık üzerinden oynanan oyunlar fındık üreticilerini iyice deli etmeye başladı. Okulların açılması ve kış mevsiminin yaklaşması vatandaşlarımızı dertli dertli düşündürüyor. Serbest piyasada fındık istenilen seviyeye gelmedi, gelecek gibi de görünmüyor…

FINDIKTA OYUNLAR.!

Fındık üzerinden oynanan oyunlar fındık üreticilerini iyice deli etmeye başladı. Okulların açılması ve kış mevsiminin yaklaşması vatandaşlarımızı dertli dertli düşündürüyor. Serbest piyasada fındık istenilen seviyeye gelmedi, gelecek gibi de görünmüyor. Piyasa-da fındık alım fiyatı 45- 46,5 TL civarında seyrediyor. Bu yüzden de üretici rahat bir nefes alamıyor. Bir çuval fındık kabuğu 150 TL. Bu da gösteriyor ki kış mevsiminde birçok insanımız evine fazla kabuk, yakacak götüremeyecek. Artık bir an önce yetkililerin bu olaya el atması lazım aksi takdirde birçok insanımız mağdur olacak.
Bulancak Kaymakamı ÜNAL KOÇ ve Bulancak Gençlik ve Spor İlçe Müdürü MURAT YÜKSEL’in gayretleriyle Bulancak’a tesis kazandırma çabaları son hızla devam etmektedir. Umarım en kısa zamanda hallolacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Sosyal Konut Projesinin detaylarını açıkladı. Bu açıklamaların ardından başvurularda yoğun bir talep olmasına karşın, birçok vatandaş gibi bizler de TOKİ konutlarının az bilinen zorluklarına öğrenir olduk. Sosyal konut projesinde satışa sunulan evlerin bedeli piyasa değerinin oldukça altında olmasına rağmen, asgari ücretliler için bu proje aracılığıyla ev sahibi olmak oldukça zor. Başvuruları başlayan projenin başvuru formunda ortaya çıkan bir detay, taksit tutarlarındaki artışlarla ilgili tartışmalara yol açtı. Başvuru bilgilendirme formunda belirtilene göre, aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere yılda İki kez belirlenecek. Taksit tutarlarındaki artış için idareye yetki tanınması ile vatandaşın karşısına memur maaş oranından daha yüksek bir zam oranı olarak çıkması ihtimali tartışılıyor.
Giresunspor bu hafta BAY geçiyor. Yeşil beyazlı ekibimizin önünde iyi bir zaman dilimi var, umarım bu zamanı iyi değerlendirir ve kendi sahasında oynayacağı Alanya maçına iyi bir şekilde hazırlanır ve evinde üç puan alır.
BAL ligi temsilcimiz Bulancakspor bir türlü toparlanıp antrenmanlara başlayamadı. Artık ligin başlamasına az bir zaman kaldı. İnşallah lig başlayana kadar hazır olurlar ve bu seneyi iyi bir şekilde atlatırlar.

SAYGILARIMLA…
Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Dilerim…
SAVAŞ’ımın Yokluğunun 4174’üncü Günü…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL