Güncel

DOKAP’tan Piraziz Eğitimine Destek

DOKAP tarafından kabul gören; Piraziz Kaymakamlığı-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Kendini Keşfet Geleceğe Işık Tut” projesi protokolü, DOKAP Başkanı Hakan GÜLTEKİN ve Piraziz Kaymakamı Kezban YERLİKAYA tarafından DOKAP binasında DOKAP Başk. Yard. Mustafa Kemal BİLGİN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus AYDIN ve 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu Müdürü Atakan KOÇHAN’ın da katılımıyla imzalandı.       

DOKAP’tan Piraziz Eğitimine Destek

15 Temmuz Şehitler Ortaokulumuzda uygulanacak olan 300 bin TL maliyetli ve bir yıl sürecek proje kapsamında 1250 metrekare alan içerisine 5 farklı beceri atölyesi açılacaktır. Bu atölyeler; Astronomi-havacılık – uzay atölyesi, ahşap atölyesi, müzik atölyesi, resim atölyesi ve e-spor atölyesidir.

Proje ile öğrencilerin dijital yeterlilikleri ve beceri yeteneklerinin belirlenmesi amaçlanıyor. Öğrencilerin, daha sonra uygulanacak yetenek sınavları ve değerlendirme kriterleri ile yeteneğine uygun alan belirlenerek en başarılı olabileceği liseye yönlendirilmesi hedefleniyor.

İmza Töreninde konuşan Kaymakam YERLİKAYA; “2020 yılı içerisinde DOKAP destekli tarım atölyesi ve robotik kodlama atölyesi aynı okulumuza kazandırılmıştı. DOKAP Başkanımız Hakan GÜLTEKİN’e teşekkür ederim. İlçemizde tam bir uyum ve birlik çalışması gösterilerek tüm paydaşların özverili çalışmasıyla eğitim atölyelerimiz şekilleniyor. Ülkemizde ortaokul düzeyinde yapılan ilk çalışmalar olması bizleri ayrıca gururlandırmaktadır. Projemizde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL