eğitim

Dereli’de Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı

DOKAP İdaresi tarafından 2023 yılında desteklenen Giresun Dereli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde uygulanan “Robotik Kodlama Atölyesi ” açılış töreni gerçekleştirildi.

Dereli’de Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı

Düzenlenen programa DOKAP İdaresi Başkanı Hakan GÜLTEKİN, Dereli Belediye Başkanı Zeki ŞENLİKOĞLU, Dereli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ağabey TANIŞ, Giresun İl Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Recep CELEP, Murat YAVUZ, İlçe Jandarma Komutanı Tayfun YILMAZ, İlçe Emniyet Müdürü V. Ünal SERDAR ve DOKAP Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal BİLGİN ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katılım sağladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul TOSUNOĞLU yaptığı değerlendirmede; “Proje ile birlikte, Giresun ili Dereli İlçesinde bulunan Dereli Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde öğretmen ve öğrencilere kodlama eğitimi verilerek, sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arası ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetilerin kazandırılması için uygulama atölyesi oluşturulmuştur” dedi.

Atölye yaz tatili dönemlerinde sürekli açık tutularak yaz kampı etkinlikleri ile tüm ilçeye hizmet verecek olup ”tarım işçisi” aile çocukları için yerel düzeyde bir proje hazırlanarak etkinliklere yer verilecektir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL