Yerel

Depremzedeler için iyilik sofrası kuruldu

il Müftülüğü ve TDV Giresun Şubesi, insani yardım faaliyetleri ve iftar sofralarıyla Ramazan’ın bereketini depremzede ailelerle paylaşıyor.

Depremzedeler için iyilik sofrası kuruldu

İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesi tarafından kentte misafir edilen depremzede aileler için iftar sofrası kuruldu.
TDV Giresun Şubesi, “Kardeşlerini Unutma Beklenen Sensin” sloganıyla başlattığı Ramazan programları çerçevesinde birçok faaliyet düzenliyor. Bu kapsamda TDV Kadın Kolları Giresun Şubesi koordinesinde Seyyit Mehmet Paşa Kapu Camii’nde iftar verildi.
İl Müftüsü ve TDV Giresun Şubesi Başkanı Ramazan Topcan, iftar sofrasında depremzede ailelerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek sevgi ve muhabbetlerini iletti.
İl Müftülüğü ve TDV Şubesi olarak her zaman depremzedelerin yanında olduklarını ifade eden İl Müftüsü Topcan, “Böylesi sıkıntılı bir günde depremzede kardeşlerimizin yanlarında bulunmak, acılarını paylaşmak bize mutluluk veriyor. Bağışçılarımızın desteği ile her yıl olduğu gibi bu Ramazan’da da iftar yemeği veriyoruz. Soframıza teşriflerinden dolayı her bir dostumuza candan teşekkür ediyorum.” dedi.
Depremlerin ardından devlet millet el ele yaraların sarıldığını vurgulayan Müftü Topcan; “Kardeşlerim! Biz büyük bir aileyiz. İman kardeşleriyiz. Buralar sizindir. Bu eller hepimizindir. Hamdolsun Rabbimize. Şahsınızda bütün depremzede kardeşlerimize sabırlar diliyorum. Depremde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah-u Teala’dan rahmet diliyorum. Bir kere daha ülkemize geçmiş olsun. Yüce Rabbim bir daha yaşatmasın.” diye konuştu.
İl Müftüsü Topcan, din görevlileri, TDV gönüllüleri ve depremzede aileler dualar eşliğinde oruçlarını açtı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL