eğitim Yerel

“Depremzede Öğrencilerimizin LGS ve YKS Hazırlıklarında Yanındayız”

6 Şubat’ta yaşanan ve birçok ilimizi derinden etkileyen deprem sonrasında, ilimizdeki çeşitli yurt ve sosyal tesislere yerleştirilen ailelere ve öğrencilere yönelik destek ve rehberlik çalışmalarına Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından aralıksız olarak devam ediliyor.

“Depremzede Öğrencilerimizin LGS ve YKS Hazırlıklarında Yanındayız”

Bu çerçevede, 2023 LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan öğrencilere ve velilerine yönelik rehberlik çalışmaları yapılıyor.
Çalışmalar kapsamında; İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Yavuz ile Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Sedat Sarıgül, Psikolojik Danışmanlar Yeşim Özdemir ve Ahmet Yılmaz, ilimiz Seyyid Vakkas Öğrenci Yurdunda konaklayan aileler ve öğrencilerle bir araya geldi.
Burada, Şube Müdürü Murat Yavuz tarafından velilere ve öğrencilere okula kayıt ve devam süreçleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Ailelerle psiko-sosyal destek ve çocuklarının eğitimi konularında bireysel görüşmeler yapılarak yürütülen çalışmalar konusunda bilgiler verildi. Hazırlanan broşürler öğrenci ve velilere dağıtıldı.
Ardından 8. sınıf, 12. sınıf ve mezun durumda olan öğrencilere, (LGS ve YKS) merkezi sınavlara hazırlanmaları konusunda rehberlik çalışması gerçekleştirildi. Öğrencilerin ihtiyaçları tespit edilerek, verimli ders çalışma, test çözme teknikleri, sınav süreci ve sınav kaygısını azaltmaya yönelik bilgi ve tavsiyeler verildi. Sınava hazırlık döneminde durumlarını takip etmek üzere öğrencilerin bilgileri alındı.
Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından depremden etkilenip ilimize gelen ailelere psikososyal destek çalışmaları ve sınav süreci kapsamında yer alan öğrencilere yönelik rehberlik çalışmaları devam etmektedir.
İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, çalışmalara dair değerlendirmesinde; Müdürlük olarak İlimizde misafir ettiğimiz ailelerimize ve öğrencilerimize her daim desteğimizin sürdüğünü, tüm eğitim kademelerinde öğrencilerin en iyi eğitim almaları için aralıksız olarak çalıştıklarını dile getirdi.
Afetin öğrenciler üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması için yapılan rehberlik çalışmalarının önemine vurgu yaptı. El birliğiyle bu zorlu süreci atlatacaklarının altını çizdi. Gerek okullardaki sınıf ve branş öğretmenlerin, gerekse rehber öğretmen/psikolojik danışmanların her daim öğrencilere destek verdiğini, çocukların eksik kazanımların telafisi, sınavlara hazırlık ve moral motivasyonlarının yükselmesi için her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi. Güçlü bir okul-veli ilişkisinin, eğitimde verimliği artıran önemli bir etken olduğunu bu açıdan söz konusu rehberlik faaliyetlerinin il genelinde artarak devam edeceğini ifade etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL