Anma

Çanakkale Zaferinin 108.Yıl Dönümü Çelenk Sunma Töreni Yapıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü dolayısıyla Giresun’da Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi.

Çanakkale Zaferinin 108.Yıl Dönümü Çelenk Sunma Töreni Yapıldı

Şehitlik Anıtı ve Tören Alanı’nda 18 Mart Cumartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirilen Çelenk Sunma Töreni; Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Giresun Şubesi ile Giresun Şehit Aileleri Dayanışma Derneğinin Şehitlik Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumlarının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.


Şehitlerimiz için tören mangası tarafından üç el saygı atışıyla devam eden anma programı, Vali Enver Ünlü’nün Şehitlik Şeref Defteri’ni imzalaması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla sona erdi.
Vali Ünlü, Şehitlik Şeref Defteri’nde şu sözlere yer verdi:
“Aziz Şehitlerimiz;
18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 108. Yıl Dönümü vesilesiyle şükran ve minnettarlığımızı sunmak üzere yüksek huzurunuzdayız.
Yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen büyük mücadelenin adıdır Çanakkale…
Vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.
Emanetinizi sonsuza kadar koruyacağımızı ve yaşatacağımızı bilerek rahat uyuyunuz. Sizlerden aldığımız güç ve azimle, Türk Bayrağı sonsuza kadar özgürce dalgalanacak ve sonraki nesillere teslim edilecektir.
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıl Dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere siz aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.
Ruhunuz şad olsun.”
Vali Ünlü, tören sonrası ise “En kesif orduların bile hüsrana uğradığı tarihi zafer… 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yılı münasebetiyle Çelenk Sunum Törenimizi gerçekleştirdik. Saygı ve rahmetle…” paylaşımında bulundu.
Törene; Vali Enver Ünlü ve eşi Sema Ünlü Hanımefendi, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ve eşi Sıdıka Yıldırım, Giresun Belediye Başkanı V. Salih Özdemir ve eşi Nazan Özdemir, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Giresun Şube Başkanı Hayrettin Akgün, Giresun Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Osman Gazi Doğramacı, şehit aileleri, gaziler, il protokolü, siyasi parti yetkilileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL