Bulancak eğitim

Bulancak’ta Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çocukları Doyasıya Eğleniyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ILO Türkiye Ofisi, Pikolo Derneği, FERRERO, EFFEM, BDSI, CHOCOSUISSE, İsviçre Çikolata Endüstrisi Vakfı, CAOBISCO ve Karadeniz İhracatçılar Birliği temsilcileri, “Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi” amacıyla Bulancak Güzelyalı İlkokulu’nu ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Bulancak’ta Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çocukları Doyasıya Eğleniyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi işbirliğinde yürütülen, Avrupa Birliği (AB) kaynaklarıyla finanse edilen “Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi” projesi, Türkiye genelinde 4’ü tarım işçisi göçü veren 12’si tarım işçisi göçü alan toplam 16 şehirde yürütülüyor. Çalışmalarla yüzlerce çocuk ve genç yaştaki birey, eğitim ve etkinliklerde bir araya geliyor.

    
Bulancak’ta tarım işçisi olarak konaklayan ailelerin çocukları projeye dâhil edilerek eğitim ve etkinlik eksiklikleri tamamlanıyor. Gün içerisindeki okul derslerinin yanı sıra sosyal etkinlikler, oyunlar, beceri geliştirme faaliyetleri ile güzel vakit geçiren çocuklar, ailelerinin işlerinden dolayı akranlarıyla aralarında oluşabilecek eğitim farkını da kapatmış oluyor. Bulancak Güzelyalı İlkokulu’nda bir araya gelen çocuklar, geçirdikleri eğlenceli ve öğretici vakit boyunca renkli görüntüler oluşturuyor.
Mevsimlik tarım işçisi olan ailelerin nisan ve mayıs aylarından Doğu illerinden göç etmesiyle birçok çocuk eğitim öğretim yılını tamamlayamıyor.


Tarladaki çalışma sezonunun bitmesiyle de eylül veya ekim aylarında dönüş yapan ailelerin çocukları bu sefer de eğitim öğretim yılının başlangıcına yetişemiyor. Aileleriyle birlikte tarım işçiliği göçü yapan yüzlerce çocuğun okul eğitiminde yaşıtlarından geri kalmaması ve çocuk işçi popülasyonunun önüne geçilmesi amacıyla oluşturulan projede birçok kurum ve kuruluş görev üstleniyor. Çocukların eğitim eksiklerinin tamamlanması için milli eğitim ve halk eğitim destekli okul dersleri tamamlanırken, gençlik merkezleri desteğiyle de eğlenceli vakit geçirilmesi amacıyla etkinlikler düzenleniyor.
Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çocuklarına yönelik verilen eğitimler hakkında bilgiler verirken, çocukların eğitim seviyesinde oluşabilecek eksikliklerin bu projeyle kapatılabildiğini belirtti.
Şenel Bulut; “Okulumuzda bulunan eğitmenlerimiz çocuklarımız bugün burada eğlendiriyorlar. Güzel ve hoş bir vakit geçirmelerini sağlıyorlar. Mevsimlik işçi ailelerinin çocukları tam bir eğitim alamıyor. Bu eğitimi tamlayabilmeleri için normal okul zamanında almış oldukları eğitim, yazın burada öğretmenlerimiz tarafından veriliyor.”dedi


Gerçekleştirilen programa Bulancak Kaymakamı ÜNAL KOÇ, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü ŞENEL BULUT, Bulancak Muhtarlar Derneği Başkanı TURHAN ELTEMİZ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ILO Türkiye Ofisi, Pikolo Derneği, FERRERO, EFFEM, BDSI, CHOCOSUISSE, İsviçre Çikolata Endüstrisi Vakfı, CAOBISCO ve Karadeniz İhracatçılar Birliği Temsilcileri katıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL