Güncel Siyaset Yerel

Başkan Akar; “Gençliğin Önü Şaibeli Bir Sınav İle Kesilmeye Çalışılıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Cem Akar; “Biz ne soruların çalınmasına ne de gençlerimizin geleceklerinin kaybedilmesine müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Başkan Akar; “Gençliğin Önü Şaibeli Bir Sınav İle Kesilmeye Çalışılıyor”

Başkan Akar; “Sanki mülakat sistemindeki kayırmacılık yetmiyormuş gibi şimdi de liyakat arayan gençliğin önü şaibeli bir sınav ile kesilmeye çalışılıyor. Ve ekonomik krizde olduğu gibi tek bir suçlu bulunuyor: ÖSYM Başkanı…

Merkez Bankası başkanını görevden almak ekonomik krizi çözmeyeceği gibi ÖSYM başkanını da bir gece yarısı görevden almak tüm sorunların üstünü örtmekten başka bir şeye yaramıyor. Pozitif ayrımcılığa tutulan şanslı bir kesim ile her seferinde torpil duvarına çarpan gençliğin arasındaki haksız rekabet, gençliği mesleklerinin uzağında alanlara yöneltiyor, bu güvensiz (iklim) gençliği intiharlara sürüklüyor. Bir dönemin en güvenilir kurumlarından olan ÖSYM’nin yıllar önceki şifreli kitapçık skandalı ile başlayan çürümesi devam ediyor. Biz ne soruların çalınmasına ne de gençlerimizin geleceklerinin kaybedilmesine müsaade etmeyeceğiz.

Biz atanamadığı için intihar eden Mustafa, Merve, Harun ve nice öğretmenlerin acısını hala yüreğimizde hissediyoruz. Öğretmenlerim sizin yaşamanızı istiyoruz. Gecesini gündüzüne katıp çalışan tüm hayallerini bu sınava bağlayan genç arkadaşlarım sizin hakkınızı yedirmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL