Güncel

Atık Pil Toplama Kampanyasında Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Atık pillerin çöp olmadığı ve ayrı toplanması gerektiği bilincini aşılamak için her yıl belediyeler ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) iş birliğiyle gerçekleştirilen atık pil toplama kampanyasında dereceye giren okullara ödülleri verildi.

Atık Pil Toplama Kampanyasında Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Bu kapsamda, Giresun Belediyesi ve TAP Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen okullar arası atık pil toplama kampanyasında ödüller sahiplerini buldu. Giresun Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinasyonu ile yürütülen projede okullar ziyaret edilerek hediyeleri takdim edildi.

Anaokulları ve İlköğretim okulları düzeyinde gerçekleştirilen yarışmada toplam 1.243 kg atık pil toplandı. 250 kg ve üzerinde pil toplayan Mustafa Kemal Ortaokulu ve Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’na robotik kodlama eğitim seti, 50 kg ve üzeri atık pil toplayan 19 Eylül İlkokulu, Namık Kemal Ortaokulu, Mimar Sinan Anadolu Lisesi, Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi, Yeşilgiresun İlkokulu, Teyyaredüzü Şehit Ufuk Bingöl Ortaokulu, Gazipaşa İlkokulu, Kayadibi İlkokulu, Fındık Yurdu Anaokulu, Espiye Atatürk Ortaokulu ve Görele Kırıklı Köyü Ortaokulu’na ise futbol, voleybol ve basketbol toplarından oluşan top seti verildi.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu yaptığı açıklamada; yarışmanın amacının atık pilleri düzenli şekilde toplayarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek, okullarda çevre bilincini aşılamak ve böylelikle ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak olduğunu söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL