Köşe Yazısı

Atıcılık Sporu Nedir?

Atıcılık sporu; ayakta, diz çökerek ve yatarak atış teknikleri kullanılarak yapılabilen bir spor dalıdır. Yarışmacıların belirlenen süre içerisinde hedefleri olabildiğince merkezden vurması gerekmektedir. Ayakta atışta tüm silah, iki elle tutulmaktadır…

Atıcılık Sporu Nedir?

Atıcılık sporu; ayakta, diz çökerek ve yatarak atış teknikleri kullanılarak yapılabilen bir spor dalıdır. Yarışmacıların belirlenen süre içerisinde hedefleri olabildiğince merkezden vurması gerekmektedir. Ayakta atışta tüm silah, iki elle tutulmaktadır. Eğer atış tüfekle yapılacaksa silah; kol, göğüs ya da kalçadan desteklenerek sabitlenebilmektedir. Diz çökerek yapılan atışlarda yarışmacının sağ elini veya sol elini kullanmasına göre pozisyon belirlenmektedir. Buna göre sağ el ile atış yapanların sağ dizini, sol el ile atış yapanların ise sol dizini kullanarak çökmesi gerekmektedir. Yatarak atış ise genelde sporcunun kullandığı ilk tekniktir. Bu teknikte kullanılan silahın başka hiçbir nesne ile temas halinde olmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bulancak’ta atıcılık ve avcılık sporu ile ilgilenen üç tane dernek vardır. Bunlar her yıl olduğu gibi il ve il dışında farklı etkinlikler yapıp ve bu etkinliklerde Bulancak’ımızı temsil etmektedirler. Giresun avcılık ve atıcılık il temsilcisi Bulancak’ımız sevilen esnaflarından tutkum av sahibi Yalçın Cürgül’dür. Cürgül’ün nice başarıları ve sayısız kupaları vardır. Bundan sonraki yarışmalarda kendisine başarılar diler Bulancak’ımızın ismini her yerde duyurmasını temenni ederiz Avcılık ve atıcılık Ata sporudur. Evlatlarımızı bu spor dalına yönlendirmeliyiz. Sporun her ayrı branşı farklı ve güzeldir. Spor ahlâkı ile güzel bir nesil yetiştirilmelidir.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL