Siyaset

“AKP üreticiyi değil, tekelleri sevindirdi”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, AKP hükümetinin açıkladığı fındık fiyatı ile üreticiyi bir kez daha hayal kırıklığına uğratarak, yoksullaştırdığını belirterek “Bu fiyat maliyetin altında bir rakam. Bu fiyat üreticiyi değil, yabancı sermayeyi koruyor” dedi.

“AKP üreticiyi değil, tekelleri sevindirdi”

“54 Lira Hayal Kırıklığıdır, Üretici Daha Da Yoksullaştırıldı”
Başkan Sıbıç yaptığı açıklamada; “Fındık alım fiyatı 54 lira olarak açıklandı. Maliyeti dahi zor karşılayan bir fiyat bu” diyerek şunları dile getirdi: “Bu fiyat yerli üreticiyi değil, yabancı sermayeyi sevindirmiştir. Dahası bu fiyatla üreticiye darbe vurulmuş, tekellere peşkeş çekilmiştir. Her şeyin fiyatının beş/ on kat arttığı günümüzde fındıkta fiyat geçen yılın gerisine düşmüştür. Fındık üreticisinin alım gücü oldukça azalmıştır. Üretici açlık sınırının altına itilmiştir”
CHP Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, partilerinin iktidarında fındık üreticisinin de yüzünün güleceğini kaydederek; “Üreticilerimiz az daha sabretsin. Biz 10 ay sonra iktidarız. Üreticilerimiz başta olmak üzere her kesimin yüzünü güldüreceğiz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL