Ekonomi Yerel

“Ada’ya Yapılacak Teleferik, İlimize Yılda En Az Bir Milyon Turist Çekecektir”

GİSİAD Başkanı İnş. Müh. Aykut Gezmiş, bölgemizi çekim merkezi haline getirecek ve şehrimize vizyon katacak “Ada’ya teleferik” projesi konusunda yetkililerden somut adımlar atılmasını bekliyor.

“Ada’ya Yapılacak Teleferik, İlimize Yılda En Az Bir Milyon Turist Çekecektir”

Gezmiş konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Aksu deresi deltasında ki dolgu alanı ile Giresun Adası arasına yapılacak teleferik hattı, Giresun turizmi ve ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Karadeniz Bölgesi’nin, üzerinde yaşanabilir tek adası olan Giresun Adası’na teleferik ile ulaşım projesi, Hong Kong’dan sonra dünyada ikinci örnek olacaktır. Ada’ya yapılacak istasyon, Ada’nın doğal yapısını bozmamak adına Ada’nın hemen üzerinde değil, Ada’nın 30 metre açığına yapılacak olan bir platforma konumlandırılabilir.
Giresun’u çekim merkezi haline getirecek olan bu teleferik projesi ile yılda en az bir milyon kişi taşınabilecektir. Yap-işlet-devret modeliyle ihale edilerek hayata geçirilebilecek bu proje, devletin kasasından kuruş çıkmadan şehrimize kazandırılabilecektir. Tek yapılması gereken: konuya ilişkin bir bakanlar kurulu kararı alınması, buna uygun yasal düzenlemelerin yapılması ve ihaleye çıkılmasıdır. Proje sorumluluğunu ve bedelini ihaleyi alan firma üstlenebilir. Şehrimize yılda en az üç yüz milyon TL ek katma değer kazandıracak ve yüzlerce kişiye istihdam sağlayacak bu teleferik hattı; Karadeniz bölgesinde benzeri yapılamaz, alternatifsiz bir projedir. Dolgu alanı ve Ada arasında ki mesafe bin 400 metredir ve orta mesafeye (deniz ortasına) yapay bir adacık yapılarak proje gerçekleştirilebilecektir. 70 metre yüksekliğinde toplam 3 adet direkle ve 700 metre salınım boyuyla deniz üzerinde eşsiz bir seyahat vaat edecek olan bu proje, bölgeye turist akışı sağlayacaktır. Gerekli yasal düzenlemeler yapılırsa, şehrimiz adına çok faydalı olacağını düşündüğümüz bu proje için, elimizi taşın altına koymaya hazırız.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL