Köşe Yazısı

ADAY – ADAYLARI..!

İYİ Haftalar… Asrın deprem felaketi ve sel afetinin yaralarını sarmaya çalışan Türkiye, seçim atmosferine girdi. 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine sayılı günler kaldı. Gündem siyasete odaklandı, her..

ADAY – ADAYLARI..!

İYİ Haftalar…
Asrın deprem felaketi ve sel afetinin yaralarını sarmaya çalışan Türkiye, seçim atmosferine girdi. 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine sayılı günler kaldı. Gündem siyasete odaklandı, her köşe başında siyaset konuşuluyor. Deprem faciasının ilk günlerinde konuştuğumuz birçok sorun çözüldü ancak hâlâ çözülmeyen sorunlar var. Seçim sürecine girdiğimiz bu günlerde bunları göz ardı etmemeliyiz. Ülkemizin seçim derdinden ziyade yaraları sarmaya odaklanması gerekmektedir. Seçimlerin ülkemiz ve milletimizin için hayırlı olmasını temenni ediyorum ancak seçimlerin, gerçek gündemden çıkarak yaşanan felaketlerin sonrasında ki iyileştirmelerin hızlanması gerekiyor.

Dün, İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI, hemşehrimiz Av. ÜNZİLE YÜKSEL’in milletvekilliği aday adaylığını açıkladığı basın toplantısına katıldım. Cumhuriyet tarihimiz boyunca hiç milletvekili çıkarmayan 20 ilden birisi de Giresun. Evde kadın, ofiste kadın, fabrikada kadın var fakat siyasette ise kadının adı yok. Kadını siyasette bir değer üreticisi olarak görmeyen zihniyetin MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN işaret ettiği “UYGARLIK YOLUNDA” yaya kalması kaçınılmazdır. Türkiye’de yaşayan kadınların seçme ve seçilme hakkının verilmesi konusunda dünyada öncü ülkelerden biri olmasıyla övünürüz çoğu zaman. Cumhuriyetin ikinci yüzyılın eşiğinde durup ardımıza baktığımızda ise bu övüncün buruk bir yanı olduğunu görürüz. Sayın Av. ÜNZİLE YÜKSEL’e çıkmış olduğu bu yolda başarılar dilerim.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin BULANCAK’tan Aday Adaylığından Bulancak çocuğu Elk. Müh. REŞAT NURİ ÖZDEMİR’E bu yolda başarılar dilerim. Partisine yaptıklarından görünür ve takdir edilir. Hayırlı olur inşallah.

“RAMAZAN GELDİ, HOŞ GELDİ!” Yarın gece inşallah ilk sahura kalkılacak. Ramazan ayı; Müslümanlarca sabır, ibadet, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak kabul edilmiştir. Kutsiyeti ve fazileti Kur’an ve sünnet ile sabit olan Ramazan ayı, aynı zamanda “On Bir Ayın Sultanı” olarak kabul edilmektedir. Yardımlaşma ve Dayanışma Ayı olan bu Ramazan ayının bereketli geçmesini ve tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum.

Baharı, tabiatı, bereketi, temennileri, duaları birlikte büyütüp paylaşmalarının ve zenginleştirmelerinin adı olan Nevruz, yüzyıllardır devam eden kadim bir gelenektir. 3 bin yıllık gelenek ile kutlanan ve “Yeni Gün” anlamına gelen Nevruz, Türk toplumu için ayrı bir önem arz etmektedir. Baharın gelişini, doğanın uyanışını müjdeleyen Nevruz, geçmişle gelecek arasında köprüler kuran, sevgi ve hoşgörü ortamında bizleri birbirimize kenetleyen, birliğimizi güçlendiren ortak kültür değerlerimizdendir. Bu duygu ve düşüncelerle, herkesin Nevruz Bayramını yürekten kutlar, bu kardeşlik ve dayanışma gününün, birlik ve beraberliğimizi daha da artırıp ülkemiz başta olmak üzere, tüm insanlığa güzel günler getirmesini diliyorum.

SAYGILARIMLA
Hepinize SAĞLIKLI okumalar dilerim
SAVAŞ’ımın yokluğunun 4360’ıncı Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL